CALLEJÓN MAQUILA

San Cristóbal de La Laguna
- Espacios Urbanos. Callejónes -
Herradoresin Acllesin ja Manuel de Ossunan välillä on pieni vanha kuja, joka esiintyy jo Torriani-kartalla. Nykyään se on jalankulkijoiden kuja, jota kaikki tunnetaan nimellä Maquila kuja, ruokatavaksi, jota ylläpitää suosittu laguuni, jonka nimi on tällä tavalla.

Carlo Garc uskoo La Lagunan vanhoja katuja koskevassa kirjassaan olevan vaikea tehtävä tietää, mistä kyseisen kujan nimi tulee.

Carlos Garc a: n mukaan vaikeudet tuodaan esiin mainitsemalla Rodr Guez Moure oppaassaan La Lagunaan, kadulle, jonka hän kutsuu M quinasta tai San Mart n: sta ja jonka maantieteellisen kuvauksen mukaan tulee sijaitsemaan tässä kujassa. .

Carlos Garcin mukaan hänellä on kaksi teoriaa aiheesta. Yksi on se, että sanan transkriptio voi olla virhe tai Rodriguez Moure Guide -lehdessä voi olla painatusvirhe, joka sen sijaan, että sanoisi Maquila, näytti M quina. Ja toinen voi olla, että se johtuu ensimmäisestä myllystä, joka on asennettu höyrykäyttöiseen laguuniin, joka sijaitsi tällä sivustolla ja toimi vuoteen 1913. Koneen katu, höyrystä, ymmärretään, ja siten kronikoitsija otti sen vastaan.

Ja ei ole niin, että kujilla on nimi siitä, että se on yllä mainitussa ruokatalossa, vaan päinvastoin. Vaikuttaa siltä, että lempinimi tai henkilön määritelmä määrätään, koska tämä on katu tai paikka, jossa Maquila pidettiin .

Ja maquila ei ole muuta kuin osa jauhettua viljaa, jonka mylly maksaa jauhatustyöstä. Ja siellä oli jo jauhoiksi muunnettujen viljakassien säilytyspaikka, ja siksi missä mylly teki kokoelmansa siitä, missä hän säilytti makilaa. Siksi hänen utelias nimi.


GARCIA, CARLOS: La Lagunan vanhat kadut. Sen nimikkeistö 1500-luvulta nykypäiväämme. Kanarian kansan kulttuurikeskus, 1994.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Imagen/es para este Bien
No existe/n Bien/es Relacionado/s