CALLE DE NAVA Y GRIMÓN

San Cristóbal de La Laguna
- Espacios Urbanos. Calles -
Text av Carlos Garc a i Las Ant guas gator i La Laguna

Det är en av de äldsta gatorna i La Laguna som gick från husen i Fern ndez de Lugo på Plaza de Abajo ( idag Plaza del Adelantado ), till klostret San Miguel de Las Victorias.

Det var känt som Main Street , eller också som en gata som går till San Francisco för att sedan byta namn till gatan för vattenkanalerna , eller helt enkelt Water Street , för att ha kört genom den de kanaler som förde vattnet från de angränsande bergen för offentlig konsumtion tills de når Plaza del Adelantado där det finns ett batteri för offentlig vattenförsörjning.Den samlas också för samma beteckning som Calle de Guerra , för denna familj, Marquises of San Andr s, i det.

Modernt är han uppkallad efter Nava och Grim n (nuvarande namn), för att hedra VI Marquis of Villanueva del Prado Alonso de Nava Grim n (1756-1832), skapare av dalens botaniska trädgård de la Orotava, ordförande för högsta styrelsen på Kanarieöarna 1808), vars palatshus öppnar gatan. vars hörn, i början, är palatset som var bostad för samma känd som Palacio de Nava.

Andra identifiering av gatan är de som hänvisas till några av dess gränser, till exempel när de skrivs i vissa dokument, Plaza de San Miguel till Calle Real, utan tvekan med hänvisning till det v.

- Den överskrider de fysiska gränserna för dess layout genom att inkludera två torg som ligger i dess ändar och gatorna som fortsätter tills stadens åtkomst på tankens primitiva torg i San Crist bal. Det utgör den viktigaste naturliga barriären som utgångspunkt för den slutliga utformningen av staden, som bygger på den kontinuerliga höjden som går längs Gonzali Nez-ravinen.

- Gatan förvärvade från ett tidigt datum ett viktigt värde ...Calle de Nava y Grimón

GARCIA, Carlos: The Old Streets of La Laguna. Dess nomenklatur från 1500-talet till vårt d. Center of Canarian Popular Culture. 1994

GERM N DE ARMAS, Adri n: La Laguna. Traditionella bostäder och problem med den rymliga organisationen. La Laguna, 1975.

ALEM N, Gilberto: Gränden n. Kritiska laguner. Cabildo de Tenerife, 1985.

CIORANESCU, Alejandro: La Laguna. Gu historiskt och monumentalt. La Laguna, 1965.

MORENO FUENTES, Francisca: Tazm a på ön Teneriffa 1552. Årbok för idrottsstudier. Nummer 25. Madrid, Las Palmas, 1979.

RODR GUEZ MOURE, Jos: Gu la historica de La Laguna. Institute of Canary Studies. La Laguna, 1935.

RODR GUEZ YANES, Jos Miguel , LA LAGUNA: 500 A OS DE HISTORY, HE. Stadshuset till San Crist bal de la Laguna, 1995;

NAVARRO SEGURA, Mar till Isabel , LA LAGUNA 1500: CITY-REP BLICA, HE. Stadshuset i San Crist bal de la Laguna, 1999

CIORANESCU, Alejandro , LA LAGUNA: GU A HIST RICA Y MONUMENTAL, 1965;Calle de Nava y Grimón
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien