CALLE TABARES DE CALA

San Cristóbal de La Laguna
- Espacios Urbanos. Calles -
Tidigare känd som Calle de Los Álamos. Denna gata kommer att ge upphov med tiden och med dess förlängning till Avenida de La Trinidad. Och mot dess motsatta sida, ansluter till det som kallades "Tanque Grande", vägen som leder till Las Mercedes och den kommunala kusten från Valleguerra till Punta del Hidalgo.

Den nuvarande gatan Tabares de Cala, som börjar vid Herradores, är en av stadens historiska genomfartsleder och går nordost genom Plaza del Cristo, som är där den slutar. Nästan som en förlängning ansluter den till Camino de las Peras.

Det gamla namnet Los Álamos kommer för att den här typen av träd är typiska för fuktiga platser, och de är planterade i en stor del av lagunslätten, med hänvisning till några författare som var i Tanque Grande och Los Lavaderos, som kan betraktas som förlängningen av denna gata.

I La Laguna 1514, när den bara hade 854 invånare som bodde på 8 gator, kallades denna i Los Álamos från början " Väderkvarnsgatan"Calle Tabares de Cala

GARCIA, CARLOS : De gamla gatorna i La Laguna. Dess nomenklatur från 1500-talet fram till våra dagar. Center for the Canarian Popular Culture, 1994.

GERM N DE ARMAS, ADRI N : Guide för La Laguna. Cabildo av Teneriffa. Kulturområde 2002.

RODR GUEZ MOURE, JOS: Historisk guide för La Laguna. Institute of Canary Studies. 1935.

ALEM N, Gilberto : Gränden n. Kritiska laguner. Cabildo de Tenerife, 1985.

CIORANESCU, Alejandro: La Laguna. Gu historiskt och monumentalt. La Laguna, 1965.

MORENO FUENTES, Francisca : Tazm a på ön Teneriffa 1552. Årbok för idrottsstudier. Nummer 25. Madrid, Las Palmas, 1979.


Don José Tabares de Cala y Núñez de Villavicencio föddes i La Laguna den 19 april 1637. Hans far var kapten Gonzalo Tabares de Cala och hans mor Mencía de Vergara Núñez de Villavicencio. Han gifte sig med Catalina Prieto de Medina 1663 med vilken han fick nio barn.

Tog examen i juridik från University of Salamanca. Perpetual Regidor av Teneriffa, borgmästare i La Gomera, El Hierro och Teneriffa. Advokat vid utfrågningen av Kanarieöarna (1673). 1895 gick Lagunero stadshus med på att döpa den gamla Los Álamos-gatan efter honom.

Han dog den 22 maj 1706 och hans jordiska kvarlevor vilar i moderförsamlingen La Concepción de San Cristóbal de La Laguna.Calle Tabares de Cala
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s