CALLE HERRADORES

San Cristóbal de La Laguna
- Espacios Urbanos. Calles -
På torget i Dr Olivera slutar den kända som den andra vägen i betydelse för hela staden och det är gatan för smeden, (även general Franco). Innan det bar också namnen på Calle de los Mesones och Calle de los Malteses, som utan tvekan kommer att definiera bosättningen för de olika arbetande fackföreningar som fanns under vägen. 1552 bodde två gästgivare i den, så det började kallas som.

Fram till idag har det förblivit sitt mest kända namn som påminner om hantverkarna av järn, kol och smedjan: smeden. Det var också känt som Rojas Street, speciellt inom den sektor där skrivaren Alonso Cabrera de Rojas bodde 1592. Eller också Calle de Lu s Mndez, public scribe, av identiska skäl.

Längs denna gata gick all trafik av vagnar och alla fordon till norr om ön, genom den kom spårvagnen, som från Plaza de España till Santa Cruz, till Tacoronte station.

Från dess ursprung till nutid har det varit en viktig kommersiell axel. Detta bekräftas av Adri n German i sin guide till La Laguna när han säger:

På Plaza del Doctor Olivera, i början av 1900-talet, när spårvagnen börjar fungera, sker det en viktig överföring av varor. Stationen där möjliggör ankomst av bondeprodukter från Tacoronte. Det var antagligen redan en plats av kommersiellt intresse innan gatubilen. Zonen Concepci n och Villa de Arriba lever det kommersiella rörelsen och närar sig själva med de pengar som överlämnas, när de placeras där med måltider, värdshus eller värdshus. Då blir det transport av bussar som upptar platsen, när spårvagnen försvinner, och området blir ännu mer livligt och med en viktig resa för nu är det alla bussar i norr som gör stoppet där. affärslivet är ganska intensivt och barer, kiosker och butiker sprider sig ...Calle Herradores

GARCIA, Carlos: The Old Streets of La Laguna. Dess nomenklatur från 1500-talet till vårt d. Center of Canarian Popular Culture. 1994

GERM N DE ARMAS, Adri n: La Laguna. Traditionella bostäder och problem med den rymliga organisationen. La Laguna, 1975.

ALEM N, Gilberto: Gränden n. Kritiska laguner. Cabildo de Tenerife, 1985.

CIORANESCU, Alejandro: La Laguna. Gu historiskt och monumentalt. La Laguna, 1965.

MORENO FUENTES, Francisca: Tazm a på ön Teneriffa 1552. Årbok för idrottsstudier. Nummer 25. Madrid, Las Palmas, 1979.

RODR GUEZ MOURE, Jos: Gu la historica de La Laguna. Institute of Canary Studies. La Laguna, 1935.Calle Herradores
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s