AYUNTAMIENTO DE LA LAGUNA

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Rådhusets främre fasad med tillträde från Plaza del Adelantado beror på en nyklassisk reform som genomfördes 1822 och 1824 på den primitiva Cabildo, som hade genomförts 1546, i renässansstil, med en central balkong och porticerad ingång, som den har bara en conopial båge, en archaisk smogica på bottenvåningen gjord i röd galopp. Den nyklassiska fasaden helt gjord i grå stenhuggeri är resultatet av designen av den prestigefyllda halvönsarkitekten Ventura Rodr guez (1717-1785), regisserad och utförd av den lokala mästaren av verk Juan Nepomuceno Verdugo. Därefter revs det område som motsvarar sammanträdesrummet för att byggas om mellan 1860 och 1866, under projektet av arkitekten Manuel del Or, reformer som ägde rum i det rummet under åren 1934 och 1963.

När du kommer till huvudtrappan till övervåningen kan du se freskomalerna som gjordes 1764 av Carlos Acosta, och som är arrangerade i tre delar av trappan representerar Apparition of Our Lady of Candelaria till de guanches som krönas av stadens beskyddare , San Miguel och San Crist bal, överlämnandet av Menceyes Guanches till Alonso Fern ndez de Lugo och presentationen av Menceyes inför de katolska monarkerna.Ayuntamiento de La Laguna

Projektet av mästaren av verk Juan Nepomuceno Verdugo, modifierade den ursprungliga fasaden på den primitiva byggnaden 1546.

Fasaden med neoklassisk smak, helt täckt med klädsel av galopp till blå, bildas av en fasad med en peristyle av fem bågar, varifrån proklamationerna och proklamationerna gjordes, men denna Fachada o frontispicio de una fábrica o de otra cosa.

Tambien se denomina Frontis al paramento verticalñ por encima de un arco

' id='41' onmousemove='mIm(event,41);' onMouseOut='oIm(41);' style='display:inline;cursor:hand;text-align:justify'>frontis försvann 1822 på grund av några modifieringar. Senare ombyggdes denna del av saltet under perioden 1860-1866 på vissa planer av arkitekten Manuel Ora. Redan under det tjugonde århundradet genomgår denna fasad två nya reformer, en 1934 och den sista 1963.

På fasaden står fronten toppad av en Tico med stadens marmorsköld och en plack som läser Reinando Don Fernando VII, MDCCCXXIVAyuntamiento de La Laguna

MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADRESS Calle Obispo Rey Redondo, 1


Descripción Documento Descargar Documento
Mapa de daños en fachada realizado en 2013(fuente cicop)