AVENIDA DE LA TRINIDAD

SAN CRISTÓBAL DE LA LAGUNA
- Espacios Urbanos. Avenidas -
Det är en av de viktigaste gatorna i staden, både för sin storlek och sin betydelse eftersom den är huvudingången till det historiska centrum.

Det är fortsättningen av Tabares de Cala-gatan (tidigare Los Lamos), även om det verkligen är känt under namnet som härstammar från eremitaget som, under förespråkare av den heliga treenigheten, gränsar till huset Ayalas Peraza.

Alléen slutar vid en rondell som får namnet Glorieta de Brasil, som husar skulpturen av Jos de Anchieta ( se relaterade filer ), som serverar rondellen rondellen av vägar som bildas med den norra motorvägen, vägen till Esperanza , Los Baldios, Lucas Vega Avenue, universitetet i La Laguna, tillgången till Avenida de la Trinidad och Avenida de Enlace som leder från stenkorset till Glorieta de Brasil, kallas också , redan modernt, som Avenida de la Candelaria och slutligen kallas det Avenida ngel Guimer ..

Alléen har genomgått en stor omvandling under de senaste åren med placeringen av terminalen på linje 1 i storstadsspårvagnen och blev en av de viktigaste kommersiella vägarna i staden.


GARCIA, Carlos: The Old Streets of La Laguna. Dess nomenklatur från 1500-talet till vårt d. Center of Canarian Popular Culture. 1994

GERM N DE ARMAS, Adri n: La Laguna. Traditionella bostäder och problem med städernas rymdorganisation. La Laguna, 1975.

ALEM N, Gilberto: Gränden n. Kritiska laguner. Cabildo de Tenerife, 1985.

CIORANESCU, Alejandro: La Laguna. Gu historiskt och monumentalt. La Laguna, 1965.

MORENO FUENTES, Francisca: Tazm a på ön Teneriffa 1552. Årbok för idrottsstudier. Nummer 25. Madrid, Las Palmas, 1979.

RODR GUEZ MOURE, Jos: Gu la historica de La Laguna. Institute of Canary Studies. La Laguna, 1935.Avenida de La Trinidad
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien