ANTIGUOS RITOS DEL CORPUS DE LA LAGUNA

San Cristóbal de La Laguna
- Patrimonio Inmaterial. Fiestas y Tradiciones -
Tekstin kirjoittanut historioitsija Manuel Hern ndez Gonz lez.

Amerikan historian professori. La Lagunan yliopisto.

Corpus Christi -festivaali on vanhin La Lagunassa. Olen syntynyt vuonna 1496 (*), kun se oli vielä sotilasleirillä. Se muuttui kirkon par excellence -juhlaksi (*) ja osoittaa voittoaan harhaoppia vastaan ja osoittaa synkreettistä tahtoaan integroida uskomukset ja hartaudet, joilla on erilainen alkuperä ja luonto. Ryhmittele veri ja luonnon herääminen. Se on uuden poliittisen ja uskonnollisen järjestyksen ilmaus, joka on saatu aikaan. Sitä rahoittivat alusta alkaen killat ja Laguneron kaupungintalo.

Sen keskiakseli on sen kulkue, joka täydessä taistelussa protestanttista harhaoppia vastaan paljastaa symbioosin Kristuksen ruumiin ja sosiaalisen ruumiin välillä. Se on konfiguroitu dogman ylennyksen lavastamiseen ja tiukkaan jakoon yhteiskunnan luokkiin ja ryhmiin. Luonnon apoteoosi näkyy kiltojen suorittamassa oksien ja kukien kokoelmassa. Kasvillisuus peitti kaikki kadut hedelmäkaareineen, korkein oksineen ja kokolattiamattoineen, kukineen ja lehtineen.

Se oli yhteiskunnan mielenkiintoinen juhla, joka suunniteltiin ruumiiksi, joka kunnioittaa Herraa maan hedelmällisyydestä. Se kuvastaa suurta allegointia La Lagunan sosiaalisesta rakenteesta sovittamalla se paraatiksi eri yhteiskuntaryhmien (kiltojen, kiltojen, papistojen, viranomaisten jne.) Tiukassa pyramidijärjestyksessä, jotka erotuksensa ja laadunsa mukaan uusittiin vuosittain tämän säädöksen kautta feodaalimaailman esi-ikäinen ja aineellinen myytti, toisin sanoen todellisuuden kuvitteellinen esittäminen hierarkkisessa muodossa. Yhdessä hänen kanssaan ilmenevät symboliset taistelut tekevät pahoista inkarnaatioista, jotka Eucharisti voittaa: paholaisiin, bichaan tai tarascaan, yhdessä ...Antiguos Ritos del Corpus de La Laguna
1.- Bugles- ja rummut. Musiikki on tärkeä osa entistä Corpus-juhlaa. Katso kuva: Äänitorvi ja rumpusävy 'Sentir Green tai

2.- jättiläiset ja isot päät. Hirviömäiset elementit heijastivat taistelua hyvän ja pahan välillä. Osa heistä oli gigantoneita ja papahuevoja, isoilla päillä kääpiöitä, jotka tekivät mojigangasta.

3.- Kotkan tanssi. Kotka on yksi Kristuksen kuvaavista symboleista. Kotkan tanssi oli tärkeä osa paraatia.

4.- Kilta I. Hirviöiden ja matakoneiden jälkeen erilaiset killat sijoitettiin. Vanhassa Corpusissa yksi ensimmäisistä paraatii oli villaa tai hattuja heidän pormestarinsa ja hänen San Severon lipunsa kanssa.

5.- jousitanssi. Jotkut Corpus-tanssit ovat säilyneet päiviimme asti, esimerkiksi kaarit, joita tanssitaan Teguestessä ja Guamasassa.

6.- Kilta II. Aikaisemmin suutarien kilta meni ulos suojelijoidensa San Crispin ja San Crispianon kanssa, joiden bannerin luc meni potkuritelineen, terään ja brucetiin.

7.-Miekkatanssi. Tämä tanssi oli erittäin suosittu Fuerteventurassa. Tanssijoita oli aikaisemmin 5–8. Yhdessä yhteydessä on kolme miespuolista ja kolme naisjäsentä.

8.- Pel-kanootanssi. Kristinuskon uhrin, Pel Canza -tanssin symboli heijastuu lukuisissa kuvauksissa Corpusin vanhasta kulkueesta.

9.- Pikkuhevoset. Catalun ja Valencian syvään juurtunut kärryn- ja paperihevosten tanssi olivat osa kulkueiden seurakuntaa.Antiguos Ritos del Corpus de La Laguna

Corpus Christi on Kanariansaarten vanhin juhla, vaikka sen nykyinen käsitys onkin vuosisatojen ajan tapahtuneiden perusteellisten muutosten tulos. Kukkien, hiekan ja suolan kaaria ja mattoja lisätään myöhemmin juhlaan, joka sisältää alun perin muita rituaalielementtejä. Tämän vanhan Corpus de La Lagunan palauttaminen on kulttuuriehdotus ja täydentää sen uskonnollista juhlaa tarkoituksenaan palauttaa osa La Lagunan kaupungin etnografisesta historiasta.

Sen juhla pidetään torstaina Corpus Christissä.

Reitti: Dr. Olivera-aukio, Calle de Herradores, Tabares de Cala -katu, Calle de la Carrera, Plaza de la Concepci nAntiguos Ritos del Corpus de La Laguna
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien