CHIMENEA DE LA ANTIGUA ESTACIÓN DEL TRANVÍA

SAN CRISTÓBAL DE LA LAGUNA
- Etnografia y Patrimonio Industrial. Etnografía -
Denna gamla skorsten med stora dimensioner byggd med keramisk tegel och utan användning idag, användes för utvisning av rök från pannorna som genererade den elektricitet som behövs för att spårvägen ska fungera korrekt.

Skorstenen på denna gamla station berättar om förekomsten av ett industriellt arv från förflutna och ger oss visionen om ett saknat konstruktionsteam, en komplex arkitektonisk teknik, av speciella material och gemensamma ändamål. Han talar om det förflutna och det nuvarande och han gör det på sitt eget språk, som idag kallas industriell arkeolog.

Den saknade spårvagnsstationen på Cuesta avskrivs 1924 när spårvagnsanläggningarna är anslutna till UNELCO-nätverket, den stående skorstenen som står utan någon konkret användning är en del av det nuvarande allmänna torget.

Denna skorsten har förankrats på ett sådant sätt bland medborgarna som är nära den att de har använt den som 'icono ' i en mängd föreningar, rika folkgrupper, även av San Hermenegildo Institute.

Av stort emblematiskt värde bredvid en annan skorsten i området Taco representerar de de enda två symbolerna i vår industriella arkeologi som kvarstår som referens.

Det är värt att komma ihåg att 1926 ansvarar för spårvagnsprojektet i flera faser som bland annat var:

Förvärvet av spårvagnen a.

Utförandet av arbeten med utbyggnad och förbättring av dess tjänster.

Konstruktionen av avsnittet Tacoronte-La Orotava.

Konstruktionen av avsnittet Santa Cruz de Tenerife-Tacoronte.Chimenea de la antigua estación del tranvía

ALEMAN, GILBERTO: Hörn och minnen från Teneriffa. minnen från La Laguna 2003. IDEA EditionsChimenea de la antigua estación del tranvía
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s