CASA CASABUENA (ANTIGUO JUZGADO DE INDIAS)

SAN CRISTÓBAL DE LA LAGUNA
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Denna fastighet ligger på Plaza de la Concepci n, nummer 5 i La Laguna, kallas Casabuena, huvudkontoret för Indiens domstol sedan 1700-talet. Även om handeln med Kastilien med Indien var ett kontrollerat monopol från Sevilla, gav det 1600-talet Kanarieöarna Archipi direkt handelsprivilegium med Amerika. För att kontrollera denna verksamhet skapades Indiens domare, varav det finns tre på Kanarieöarna: en på Teneriffa, en annan på Gran Canaria och den tredje i La Palma. Den på Teneriffa hade sitt huvudkontor i La Laguna sedan 1566. År 1708 köpte Don Bartolom Casabuena, ägare av det här huset, den titel som förvarades i hans familj under det sjuttonhundratalet och gav namn till huset.

Sedan 1918 ockuperades det av Orfe n La Paz, en enhet med musikalisk karaktär och från 2001 blev det huvudkontoret för huvudkontoret för en bankenhet i La Laguna och statens utställningshall i september 1994.CASA CASABUENA (ANTIGUO JUZGADO DE INDIAS)

F. Garc a-Ramos Fern ndez del Castillo, JM Alonso L fisk, ' Traditionellt fönster. En lisis morfol gico , Official Association of Technical Surveyors and Architects, Santa Cruz de Tenerife, 2003.

JM Alonso L fisk, 'A Morfisk lysering och uttryck för traditionell byggnad på Kanarieöarna: anteckningar om ämnet ', University of La Laguna, läsåret 2013-2014.

FEDAC, Fondo de Fotograf a hist rica, [Web en l nea]. [Samråd: 7-2-2015].

IDECanarias visir 3.0, Cartogr fica de Canarias, SA (GRAFCAN), [Web on line]. [Samråd: 7-2-2015].

Alejandro De Le n Serra, u201 slutligt examensprojekt, studie och katalog över balkongerna i San Crist Bal de La Laguna 2009 - 2010 ' , University School of Technical Architecture, University of La Laguna, mars 2010.CASA CASABUENA (ANTIGUO JUZGADO DE INDIAS)

Huset har fasader till två gator, en till La Carrera och den bakre, med balkong på tredje våningen, till Calle Herradores.

På grund av dess morfologiska egenskaper motsvarar det typologin för ett kommersiellt hus, där bottenvåningen var avsett för kommersiell verksamhet och den höga, för bostäder. Den har en fasad från slutet av 1700-talet, och i den finns barocka arkitektoniska element med andra av nyklassisk smak.

Huvudfasad

På båda sidor om fasaden skiljer sig elementen i polerad galopp ut, vilket tillsammans med detaljerna om snickaren leder oss till slutsatsen att denna byggnad tillhör de borgerliga. Denna byggnad ligger i en stadsmiljö som La Plaza de la Concepcion i La Laguna. På grund av denna plats har det en mycket hög nederbörd, taken kommer att lösas vid fyra vatten och deras morfologi presenteras som en kombination av tak.

Fasaden har två våningar, den första karossen på bottenvåningen har tre hål och den andra karossen på översta våningen har tre hål riktade symmetriskt. Det toppas av en sten avsats och parapet som döljer däck.

Det första huvets centrala hål är för byggnadens huvuddörr och dess andra två hål är för sekundära dörrar.

Huvudporten

Byggnadens huvuddörr är två blad med svängande dörrar till ytterbalken, den har fem gator med en fördelning på 3-5 lager.

Dörrkarmen är gjuten och ramen eller blinkande är platt med halvöppningar och integrerad övre upprättstående. Rummet har en geometrisk utformning och är inverterat tråg.

I den andra kroppen hittar vi tre identiska fönster placerade i samma position som hålen i den första kroppen.

fönster

Formen och detaljerna för försäljningen ...CASA CASABUENA (ANTIGUO JUZGADO DE INDIAS)
Descripción Documento Descargar Documento
Detalle de puerta principal.Dibujo de Sara Angela Viera Delgado
Detalles de puerta principal.Dibujos de Sara Angela Viera Delgado
Detalles de puerta principal.Dibujos de Sara Angela Viera Delgado
Detalles
Detalles de puerta principal.Dibujos de Sara Angela Viera Delgado
Fachada principal
Puerta principal. Dibujo de Sara Angela Viera Delgado
Puerta Secundaria. Dibujo de Sara Angela Viera Delgado
Fachada principal (Catalogo Plan Especial)
Fachada Secundaria Casa Casabuena (Catálogo Plan Especial)