CASA CASABUENA (ANTIGUO JUZGADO DE INDIAS)

SAN CRISTÓBAL DE LA LAGUNA
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Tätä La Lagunan Plaza de la Concepci n -nimessä nro 5 sijaitsevaa kiinteistöä kutsutaan Casabuenaksi, Intian tuomioistuimen päämajaksi kahdeksannentoista vuosisadan jälkeen. Vaikka Kastiilin kauppa Intian kanssa oli Sevillan hallitsemaa monopolia, 1500-luvulla Kanariansaarten Archipi antoi suoran kaupan etuoikeuden Amerikan kanssa. Tämän toiminnan valvomiseksi luotiin Intian tuomarin asema, jota Kanarian saarilla on kolme: yksi Teneriffalla, toinen Gran Canarialla ja kolmas La Palmassa. Teneriffalla sijaitsevan toimipisteen pääkonttori oli La Lagunassa vuodesta 1566. Vuodesta 1708 tämän talon omistaja Don Bartolom Casabuena osti nimikkeen, joka säilyi hänen perheessään koko 1800-luvulla ja antoi talolle nimen.

Vuodesta 1918 sen käytti Orfe n La Paz, musiikillinen yhteisö, ja vuodesta 2001 lähtien siitä tuli syyskuussa 1994 La Lagunan pankkitoiminnan pääkonttorin ja valtion näyttelyhalli.CASA CASABUENA (ANTIGUO JUZGADO DE INDIAS)

F. Garc a-Ramos Fern ndez del Castillo, JM Alonso L kala, ' Perinteinen ikkuna. Lisis morfol gico , Teknillisten Maanmittareiden ja Arkkitehtien Yhdistys, Santa Cruz de Tenerife, 2003.

JM Alonso L pez, 'A Morfinen hajoaminen ja perinteisen rakennuksen ilmentyminen Kanariansaarilla: aiheen muistiinpanot ', La Lagunan yliopisto, 2013-2014.

FEDAC, Fondo de Kuva historia, [Web en l nea]. [Kuuleminen: 7-2-2015].

IDECanarias visiiri 3.0, Cartogr fica de Canarias, SA (GRAFCAN), [verkko verkossa]. [Kuuleminen: 7-2-2015].

Alejandro De Le n Serra, u201 lopullinen tutkintoprojekti, tutkimus ja luettelo San Cristin Bal de La Lagunan parvekkeista 2009 - 2010 ' , teknisen arkkitehtuurin korkeakoulu, La Lagunan yliopisto, maaliskuu 2010.CASA CASABUENA (ANTIGUO JUZGADO DE INDIAS)

Talossa on julkisivut kahteen kadulle, yksi La Carreraan ja takaosaan, parvekkeella kolmannessa kerroksessa, Calle Herradoresiin.

Morfologisista ominaisuuksistaan johtuen se vastaa kaupallisen talon tyypillisyyttä, jossa pohjakerros oli tarkoitettu kaupalliseen toimintaan ja ylin asumiseen. Sillä on julkisivu 1800-luvun lopulta, ja siinä on barokin arkkitehtonisia elementtejä muiden klassisen maun kanssa.

Pää julkisivu

Julkisivun molemmilla puolilla erottuvat kiillotetun kanterin elementit, jotka yhdessä puusepän yksityiskohtien kanssa johtavat siihen johtopäätökseen, että tämä rakennus kuuluu porvarille. Tämä rakennus sijaitsee kaupunkiympäristössä, kuten La Plaza de la Concepcion, La Laguna. Tästä sijainnista johtuen siellä on erittäin paljon sateita, katot ratkaistaan neljässä vesistössä ja niiden morfologia esitetään kattojen yhdistelmänä.

Julkisivussa on kaksi kerrosta, pohjakerroksen ensimmäisessä rungossa on kolme reikää ja yläkerroksen toisessa rungossa kolme reikää, jotka on kohdistettu symmetrisesti. Sen päällä on kannen piilossa oleva kiviharja ja lisävaruste.

Ensimmäisen rungon keskiaukko on rakennuksen pääovesta ja sen kaksi muuta reikää ovat toissijaisia ovia varten.

Pääportti

Rakennuksen pääovi on kaksi lehteä, joissa on kääntyvät ovet ulkopalkkeihin, sillä on viisi katua, joissa on 3-5 laakerit.

Oven runko on valettu ja kehys tai vilkkuva on tasainen puoliaukoilla ja integroitu yläosa pystyssä. Neljänneksellä n on geometrinen asettelu ja se on ylösalaisin.

Toisesta rungosta löydämme kolme identtistä ikkunaa, jotka on sijoitettu samaan kohtaan kuin ensimmäisen rungon reikät.

ikkuna

Myynnin muoto ja yksityiskohdat ...CASA CASABUENA (ANTIGUO JUZGADO DE INDIAS)
Descripción Documento Descargar Documento
Detalle de puerta principal.Dibujo de Sara Angela Viera Delgado
Detalles de puerta principal.Dibujos de Sara Angela Viera Delgado
Detalles de puerta principal.Dibujos de Sara Angela Viera Delgado
Detalles
Detalles de puerta principal.Dibujos de Sara Angela Viera Delgado
Fachada principal
Puerta principal. Dibujo de Sara Angela Viera Delgado
Puerta Secundaria. Dibujo de Sara Angela Viera Delgado
Fachada principal (Catalogo Plan Especial)
Fachada Secundaria Casa Casabuena (Catálogo Plan Especial)