BIBLIOTECA GENERAL Y DE HUMANIDADES. UNIVERSIDAD DE LA LAGUNA

SAN CRISTÓBAL DE LA LAGUNA
- Arquitectura Contemporánea. General -
År 1817, samma år som det litterära universitetet i San Fernando inleds, skapas biblioteket efter överenskommelse med dess kloster. I mitten av 1800-talet genomgår biblioteket en omvandlingsperiod, där det framträder som huvudsändaren av universitetsbagage. 1838 hade det blivit ett provinsbibliotek, och 7 år senare, 1845, när universitetet i San Fernando avskaffades och Kanarieöarnas institut skapades av kunglig ordning den 21 augusti 1846 läggs biblioteket till det , blir provinsbiblioteket och Kanarieöarnas institut. Biblioteket installerades och förblev där fram till 1950, i en vinge av den övre delen av det forna Augustinerkloster La Laguna. Från 1887 tillkom två små rum. 1913 installerades biblioteket fortfarande i det före detta Augustinerkloster, med mer än 30 000 volymer. År 1927 skapades det Canarian University Board of Trustees som gav en budget för biblioteket och laboratorierna. Parallellt med provins- och institutbiblioteket och som ligger på en annan plats, skapas universitetssamlingen med 3 380 verk 1928, strukturerade i fyra avsnitt; Allmän kultur, lag, filosofi och bokstäver och vetenskaper. 1941 beslutades det av ministeriet för nationell utbildning, provinsbiblioteket att bli en del av universitetsbiblioteket. 1954 centraliseras fakulteterna juridik, filosofi och bokstäver och vetenskap i den nya byggnaden utanför universitetets centrala. Strax efter den lokala samlingen skapas biblioteket på Kanarieöarna för att samla de verk av författare, tema eller Kanarieöversionen.

Mellan det allmänna biblioteket och de små cederkollektionerna finns bibliotek för fakulteter eller skolor, först i fakulteten för lantmäterare, sedan i fakulteten för lantbruksteknik och för lärarutbildning; År 1968 dyker upp biblioteket vid fakulteten för medier ...Biblioteca General y de Humanidades. Universidad de La Laguna

-Gonz lez Ant n, J. (1992). La Laguna Universitys nya bibliotek för allmän och humaniora , 107-122.

-Canales Serrano, F., Morales Ayala, M. och Guti rrez Navarro, A. (2017). Var framtiden kommer från: Jubileumsutställning av universitetet i La Laguna 225-årsjubileum. La Laguna: University, Publications Service.

-Universitetet i La Laguna. Studentorienteringstjänst. (1996). Studiehandbok 1997 / University of La Laguna , [Student Orientation Service]. La Laguna: universitetet, rektor för studenter.

-Universitetet i La Laguna. Studentorienteringstjänst. (2000). Informationsguide och universitetsorientering: för rådgivare och handledare 2002-2003 . La Laguna: universitetet, rektor för studenter.

-Red of Social Observatories of the Spanish Universities wave. (2001). Studie om universitetets socioekonomiska effekter . [Sl]: [sn]

-Fraga-Gonz lez, C. (1998) u2018 Arkitektoniskt och konstnärligt arv u2019 från University of La Laguna , 1: a upplagan. Ed. CE CajaCanarias, Publications Service Universidad de la Laguna University Campus, La Laguna, Santa Cruz de Tenerife; s 78-82.

-N ez-Mu oz, Mar a F. (1998) u2018 Historia vid University of La Laguna u2019, 1st Edition, Volume III, Vol II. Ed. CE CajaCanarias, Publications Service Universidad De la Laguna University Campus, La Laguna, Santa Cruz de Tenerife; s 239-245.

-Visor: www.Grafcan.es

-Hantering av Urbanismo.es

-Universitetet i La Laguna (nd). Öppnade den 1 mars 2009 på https://www.ull.es/la-universidad/servicios-universitarios/biblioteca-universitaria/Biblioteca General y de Humanidades. Universidad de La Laguna

Fasaden på byggnaden är konstruerad av cement och beige stenbeläggning i form av tjocka block.

Byggnadens främre del, som består av två fasader, kännetecknas av uppsättningen av fönster som bildar två stora fönster med kopparfärgade metallramar, med en längd på 5 våningar när det gäller huvudmodulen. Det finns också öppnings- och svängfönster av samma material, även om de är mindre på baksidan och på höger sida av byggnaden. Fönstren, som också har en vid utsikt över bergskedjan Anaga och de gröna områdena på Guajara Campus, ger byggnaden naturligt ljus. Å andra sidan är konstgjort ljus kollektivt och uppfyller de standardiserade parametrarna: från 320 till 430 lux på en sida i läserummen och från 53 till 107 lux i hyllorna.

Innerväggarna är täckta med gips och vitfärg för att ge byggnaden rymlighet och ljusstyrka. De allmänna områdena och forskningsområdet har flyttbar jord som har funktionen att upprätthålla ledningarna korrekt. Å andra sidan är byggnaden utrustad med mekanisk ventilation av varm eller kall luft för att underlätta bevarande av böcker och dokument. Byggnaden är ljudisolerad, och ljudnivån är mindre än 30 decibel tack vare isoleringssystem som dubbla fönster, brusabsorberande material på golvet och bland annat isolerande paneler.Biblioteca General y de Humanidades. Universidad de La Laguna

Byggnaden designad av arkitekterna Francisco Artengo Rufino och Jos ngel Dom nguez Anad n har en markant minimalistisk estetik, också kännetecknad av dess uttalade triangulära geometri. En annan av bibliotekets mest synliga egenskaper är de stora fönstren som ger byggnaden ljusstyrka.

Biblioteket består av 7 våningar i huvudmodulen, 2 i mindre modulen, 11 800 kvadratmeter och 1 400 läsplatser. Dessutom har det stora läsrum, ljudisolerade fat, specialfonder, audiovisuella rum, tidskriftsbiblioteket för humaniora och Kanarieöarna, rum för hemerogriska praxis, Media Library Fund, konferenssal och konstgalleri, bland andra .

Användarens cirkulation är mer flytande och försöker undvika onödiga folkmassor och buller. För detta har den en distribution där varje anläggning har olika funktioner än resten. Den har också extern åtkomst med ramper och utan arkitektoniska hinder, offentliga trappor, hissar och gaffeltruckar.Biblioteca General y de Humanidades. Universidad de La Laguna
Descripción Documento Descargar Documento
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL -1.
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 0.
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 1
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 2
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 3
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 4
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 5.
PLANO DE LA PLANTA DE LA CUBIERTA.
PLANTA SÓTANO.
PLANTA SEGUNDA.
PLANTA TERCERA / PLANTA CUARTA / PLANTA QUINTA.
PLANTA BAJA.
PLANTA PRIMERA.