BIBLIOTECA GENERAL Y DE HUMANIDADES. UNIVERSIDAD DE LA LAGUNA

SAN CRISTÓBAL DE LA LAGUNA
- Arquitectura Contemporánea. General -




Vuonna 1817, samana vuonna, jolloin San Fernandon kirjallinen yliopisto alkaa, kirjasto perustetaan luostarinsa sopimuksella. 1800-luvun puolivälissä kirjasto on läpikäymässä muutoskautta, jolloin siitä tulee yliopistolaukkujen päälähetin. Vuonna 1838 siitä oli tullut maakuntakirjasto, ja 7 vuotta myöhemmin, vuonna 1845, kun San Fernandon yliopisto lakkautettiin ja Kanariansaarten instituutti perustettiin kuninkaallisella määräyksellä 21. elokuuta 1846, kirjasto lisätään siihen. , tullen maakuntakirjastoksi ja Kanariansaarten instituutiksi. Kirjasto asennettiin, ja se pysyi siellä vuoteen 1950 asti, entisen Augustinuksen La Lagunan luostarin yläosan siipiin. Vuodesta 1887 lisättiin kaksi pientä huonetta. Vuonna 1913 kirjasto asennettiin edelleen entiseen Augustinuksen luostariin, ja sillä oli yli 30 000 osaa. Vuonna 1927 perustettiin Kanarian yliopiston hallintoneuvosto, joka rahoitti kirjaston ja laboratorioiden budjetin. Yhdessä maakunnan ja instituutin kirjaston kanssa ja sijaitsevan eri paikassa, yliopistokokoelma on luotu 3 380 teoksella vuonna 1928, jaoteltu neljään osaan; Yleinen kulttuuri, oikeus, filosofia sekä kirjeet ja tieteet. Vuonna 1941 kansallisen koulutusministeriön, maakunnan kirjaston, päätöksellä siitä tuli osa yliopiston kirjastoa. Vuonna 1954 oikeustieteen, filosofian ja kirjeiden sekä tieteen tiedekunnat keskitettiin uuteen rakennukseen, yliopiston keskustan ulkopuolelle. Pian paikallisen kokoelman jälkeen perustetaan Kanariansaarten kirjasto, joka yhdistää kirjailija-, teema- tai Kanarianvälisen version teokset.

Yleiskirjaston ja pienten seederikokoelmien välissä on tiedekuntien tai koulujen kirjastot, ensin maantieteellisessä tiedekunnassa, sitten maatalouden tekniikan tiedekunnassa ja opettajien koulutukseksi; Vuonna 1968 kirjasto ilmestyy median tiedekunnassa ...



Biblioteca General y de Humanidades. Universidad de La Laguna

-Gonz lez Ant n, J. (1992). La Lagunan yliopiston uusi yleinen ja humanistinen kirjasto , 107-122.

-Canales Serrano, F., Morales Ayala, M. ja Guti rrez Navarro, A. (2017). Mistä tulevaisuus tulee: La Lagunan yliopiston 225-vuotisjuhlan juhlanäyttely. La Laguna: yliopisto, julkaisupalvelu.

-La Lagunan yliopisto. Opiskelijoiden suuntautumispalvelu. (1996). Opinto-opas 1997 / La Lagunan yliopisto , [Opiskelijaorientointipalvelu]. La Laguna: yliopisto, vararehtoritoimisto opiskelijoille.

-La Lagunan yliopisto. Opiskelijoiden suuntautumispalvelu. (2000). Informaatio-opas ja opiskelu yliopistossa: ohjaajille ja tutoreille 2002-2003 . La Laguna: yliopisto, vararehtoritoimisto opiskelijoille.

- Espanjan yliopistojen sosiaalisten observatorioiden punainen aalto. (2001). Tutkimus yliopiston sosioekonomisista vaikutuksista . [Sl]: [sn]

-Fraga-Gonz lez, C. (1998) u2018 Arkkitehti- ja taiteellinen perintö u2019 La Lagunan yliopistosta , 1. painos. Ed. CE CajaCanarias, julkaisupalvelun korkeakoulun kampus, La Laguna, Santa Cruz de Tenerife; s. 78-82.

-N ez-Mu oz, Mar a F. (1998) u2018 La Lagunan yliopiston historia u2019 , 1. painos, osa III, osa II. Toim. CE CajaCanarias, julkaisupalvelun korkeakoulun yliopistokampus, La Laguna, Santa Cruz de Tenerife; s. 239 - 245.

-Visor: www.Grafcan.es

- Urbanismo.esin hallinta

-La Lagunan yliopisto (nd). Pääsy 1. maaliskuuta 2009 osoitteessa https://www.ull.es/la-universidad/servicios-universitarios/biblioteca-universitaria/



Biblioteca General y de Humanidades. Universidad de La Laguna

Rakennuksen julkisivu on rakennettu sementti- ja beigekiviverhouksista paksujen lohkojen muodossa.

Rakennuksen etupuolelle, joka koostuu kahdesta julkisivusta, on ominaista ikkunasarja, joka muodostaa kaksi suurta ikkunaa, joissa on kupariväriset metallirungot ja joiden päämoduulin pituus on 5 kerrosta. Samasta materiaalista löytyy myös kääntyviä ja käännettäviä ikkunoita, vaikkakin pienempiä rakennuksen takana ja oikealla puolella. Ikkunat, joista on myös laaja näkymä Anagan vuoristoon ja Guajaran kampuksen viheralueet, antavat rakennukselle luonnollisen valon. Toisaalta keinotekoinen valo on kollektiivista ja noudattaa standardisoituja parametrejä: 320–430 luksia lukulukeman sivulla ja 53–107 luksia hyllyjen pystytasossa.

Sisäseinät on päällystetty laastilla ja valkoisella maalilla rakennuksen tilavuuden ja vaaleuden lisäämiseksi. Yleisellä ja tutkimusalueella on irrotettava maaperä, jonka tehtävänä on pitää johdotus oikein. Toisaalta rakennus on varustettu kuuman tai kylmän ilman mekaanisella ilmanvaihdolla kirjojen ja asiakirjojen säilymisen helpottamiseksi. Rakennus on äänieristetty, melutaso on alle 30 desibeliä muun muassa eristysjärjestelmien, kuten kaksinkertaisten ikkunoiden, lattioiden melua vaimentavan materiaalin ja eristyspaneelien ansiosta.



Biblioteca General y de Humanidades. Universidad de La Laguna

Arkkitehtien Francisco Artengo Rufinon ja José Angel Dom Nguez Anad n: n suunnittelemalla rakennuksella on huomattava minimalistinen estetiikka, jolle on tunnusomaista lisäksi sen selkeä kolmion muotoinen muoto. Toinen kirjaston näkyvin ominaisuus on suuret ikkunat, jotka antavat rakennukselle valoisuutta.

Kirjasto koostuu päämoduulin 7 kerroksesta, 2 sivumodulista, 11 800 neliömetriä ja 1 400 lukupaikkaa. Lisäksi siellä on suuria lukuhuoneita, äänieristettyjä kynttilöitä, erityisrahastojen huoneita, audiovisuaalinen huone, humanististen tieteiden ja Kanariansaarten sanomalehtikirjasto, tila hemerogrismista, Mediakirjastorahasto, konferenssistudio ja taidegalleria .

Käyttäjien kierto on sujuvampaa ja sillä pyritään välttämään tarpeettomia väkijoukkoja ja melua. Tätä varten sillä on jakelu, jossa jokaisella laitoksella on erilaiset toiminnot kuin muilla. Sillä on myös ulkoinen pääsy luiskeilla ja ilman arkkitehtonisia esteitä, julkisia portaita, hissejä ja trukkeja.



Biblioteca General y de Humanidades. Universidad de La Laguna
Descripción Documento Descargar Documento
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL -1.
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 0.
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 1
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 2
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 3
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 4
PLANO DE LA PLANTA DE EL NIVEL 5.
PLANO DE LA PLANTA DE LA CUBIERTA.
PLANTA SÓTANO.
PLANTA SEGUNDA.
PLANTA TERCERA / PLANTA CUARTA / PLANTA QUINTA.
PLANTA BAJA.
PLANTA PRIMERA.