COURAGE (HANNEKE BEAUMONT)

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Bienes Muebles. Escultura -
Arbetet tillhörde II International Exhibition of Street Sculpture. Ett kulturevenemang som ägde rum i Santa Cruz de Tenerife 1994, organiserat av den officiella arkitekten för arkitekter på Kanarieöarna, i samarbete med önrådet, Santa Cruz de Tenerifes stadshus och Caja Canarias, där olika verk visades som Till och med i dag är de i huvudstaden på Teneriffa, förutom arbetet med 'Hombre a Caballo ' , av Fernando Botero, som var den enda som returnerades.Courage (Hanneke Beaumont)

I detta arbete ser vi två grupper med väl differentierade skulpturer, på några meters avstånd mellan dem. Å ena sidan tre figurer som sitter inför en annan figur som står på en högre höjd över de andra tre, liksom ett slags lektorn. Alla är klädda som skjortor, ganska påse, utan prydnader av något slag och är barfota. Ingen verkar presentera hår på deras huvuden, av tunn och hög hud, de tre karaktärerna som är tillsammans, är som den här förväntansfulla och försöker kanske lyssna på vad han säger eller se vad han gör. Deras utseende verkar något förlorad, och deras kroppsinställning är långt ifrån rummet och distanserad karaktär genom att de verkar trötta ut, släppa axlar och armar, betecknar en viss trötthet. Det stöd som dessa tre siffror ligger på verkar vara i ruiner. de är resterna av något annat, liksom siffrorna som stöder det.

MATERIEL

Gjutjärn av stål och brons

MÅTT

Höjd u2248 1,65 m.

WIDTH u2248 5,20 m.

FOND u2248 2,50 m.Courage (Hanneke Beaumont)

Hanneke Beaumont föddes i Maastricht 1947. Han började studera 1977, med trettio år, skulptur vid Academy of Arts Braine-L Alleud och senare, 1983, vid Ecole National Superieure de la Cambre (Bryssel). 1993, i Frankrike deltar i International Centre of Contemporary Art neo Chateau Beychevelle och får det första priset med ett verk i terrakotta, som det brukar göra, och ligger på Plaza del Prince of Asturias i Santa Cruz de Tenerife . .


KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Downtown Ifara District

ADRESS Plaza del Pr ncipe

KOORDINAT

X 377,589,30

Och 3 149 695,15


GUERRA P REZ, MI; MARRERO MORALES, M. (2017): u2018 Initiering av studiet av samtida konst: konst, en annan form av kommunikation: internationell utställning av gatuskulptur. Santa Cruz de Tenerife u2019, Generaldirektoratet för pedagogisk innovation och planering, Kanarieöarna.

Beaumont, H. (sf). Hanneke Beaumont. Återställd från: http://hanneke-beaumont.com


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s