3 2 3

CASERÍO ROQUE DE LAS BODEGAS

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Espacios Urbanos. Lugares -
Roque de las Bodegas är ett hus eller som tillhör Anaga-avgränsningen, inom Santa Cruz de Tenerifes kommun, och det är en kustbosättning av Taganana och en tidigare brygga, i Playa del Roque. Även om de gamla vingårdar för leverans som finns där har försvunnit förblir namnet på bebyggelsen för att hedra dem. Dessa var mycket viktiga för bevarandet av vin och dess efterföljande handel med Europa och Amerika. Senare blev det en kust-enklav där invånarna i Taganana och Alm ciga flyttade för att ta en båt för att ta dem till Santa Cruz eller Punta del Hidalgo.

För närvarande betraktas denna kustregion som en viktig punkt för fritids- och turismintresse på ön och är därför en grundläggande enklav i regionens ekonomi.


I början av 1900-talet bodde några familjer på stranden, och i början av 1970-talet installerades de första företagen (barer och restauranger).

Det saknar traditionella gamla hus eftersom det tidigare bara var begränsat till vissa vingårdar av torr sten som har försvunnit idag, för närvarande ett populationscenter där livsmedel och lägenheter dominerar.

När det gäller stranden är det en av de mest fantastiska Anaga. Det är svart sand i tidvattenszonen, medan den i sin övre del innehåller många stenar. Det är avgränsat av Roque som ger det sitt namn.


upphängningsområden

Bearbetar status

- Slutgodkännande av masterplanen för användning och förvaltning av Anaga landsbygdspark, publicerad 06/03/2007 i BOC 2007/047.

- områden med upphävande av giltigheten för förvaltningsinstrumenten (artikel 23 d. 55/2006).

Klassificering: Rustik jord

Kategori: Landsbygdens landsbygd


- ALMENARA ROSALES, M. (2006). Studie och katalogisering av Anaga landsbygdsarv. Fas I , Miljökontroll och förvaltningstjänst, Naturvårdsbyrån och kusten, Santa Cruz de Tenerifes kommunfullmäktige.

- CIORANESCU, A. (1998). Santa Cruz de Tenerifes historia . Spanska bankens sparförbund.

- MART N HERN NDEZ, U. (2006). Allmän historia av Anaga-regionen . Idéutgåvor.

- LUIS Y NES, MJ; SANCHEZ HERNANDEZ, JM (1995). Santa Cruz de Tenerifes historia u2019.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Gislane Hasse

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Imagen/es para este Bien

3
   Valorar/Comentar
Valoración

3

Comentario No es correcto ya que si existen alguna de esas antiguas bodegas,otra cosa es que en su día se fabricara encima,pero la primitiva bodega aun existe tal y como era,incluso el lagar donde se pisaba el vino. Roque de las bodegas,9
Autor

Alberto Gonzalez


Valoración

3

Comentario Si queda por lo menos una ,de las antiguas bodega,en el Nº9 , incluso el lagar donde se pisaba la uva, La antigua bodega hoy se destina a la venta de artesania,pero sigue conservando las barricas y los antiguos muros de piedra granito de la zona, que se mezclaban con la arena del mar,lavada en el barranco contiguo,
Autor

Alberto Gonzalez


Valoración

5

Comentario Una valoración muy positiva de esta playa ¡ Anaga un lujo de cordenadas ! AGGCH es difícil dar una valoración hay que ir y verlo ,
Autor

#AGGCH


Valoración

5

Comentario Una valoración muy positiva de esta playa ¡ Anaga un lujo de cordenadas ! AGGCH es difícil dar una valoración hay que ir y verlo ,
Autor

#AGGCH


No existe/n Bien/es Relacionado/s