CASERÍO LAS PALMAS DE ANAGA

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Espacios Urbanos. Lugares -
Den historiska caser eller Las Palmas var på 1600-talet en viktig enklav som trots en naturlig isolering på grund av dess naturliga boxning, omgiven av stora klippor och klippor (ungefär en och en halv timme promenad från caser eller Draguillo), Den stora jordbruksaktiviteten som var där är slående. Förutom storleken på några av dess hus, till exempel Hacienda de San Gonzalo, som innehåller en hermitage som älskade denna helgon, som visar fastighetens betydelse.

I denna enklav ligger Hacienda Las Palmas de Anaga, som även om den övergivits under en god stund, fortfarande behåller sin luft är vacker och charmig, tyvärr visar den ett alltmer oroväckande förstörande tillstånd eftersom i vissa beroenden taken har ceded ( lutade av två och fyra vatten) av brickor, medan andra börjar falla, vilket innebär den totala ruin som kommer till en sådan värdefull egendom.


KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

Anaga District AREA

RIKTNING N Draguillo-Roque Bermejo Road (Taganana)


Allmänhet för användning och ingripanden i det skyddade naturområdet

Bearbetar status

Slutgodkännande av masterplanen för användning och förvaltning av Anaga landsbygdspark, publicerad 06/03/2007 i BOC 2007/047.

Klassificering: Rustik jord

Kategori: Landsbygdens landsbygd


- ALMENARA ROSALES, M. (2006). u2018 STUDIER OCH KATALOG AV LANDSARVET AV ANAGA, Fas I u2019, Service för kontroll och miljöledning, Bureau of Natural Areas and the Coast, Santa Cruz de Tenerifes kommunfullmäktige.

- MART N HERN NDEZ, U. (2006). Allmän historia av Anaga-regionen . Idéutgåvor.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Imagen/es para este Bien
No existe/n Bien/es Relacionado/s