CASERÍO AZANOS

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Espacios Urbanos. Lugares -
Azanos är en landsby som tillhör Anaga-regionen i kommunen Santa Cruz de Tenerife och är mycket störd av moderna byggnader som döljer gamla hus som har varit nedsänkta bland dem. Det har traditionella hus från 1500- och 1600-talet.


Det är en kärna som ligger på en sluttning på platserna i Anaga, i vilken en spontan stadsutveckling observeras, utan planering i dess utformning, vilket lämnar traditionella hus förfallna av blocken av nuvarande hus, som stiger upp till två och tre våningar högt.

I det nedre området av Azanos finns en jordbruksbyggnad, som användes som en gallan, har en fyrkantig planstruktur och ett tak med fyra vatten. Den är försedd med dörrar på fasaderna, som fortfarande behåller spår av röda pigment. Det finns också ett ventilationsfönster upptill.

I ravinen, under vägen, finns en traditionell källare, byggd i röd grov och täckt med en vatten- och adinteladadörr. Den här fastigheten är kopplad till en sten.

I mitten av Azanos finns det en uppsättning traditionella hus av ganska gammal typ av typologi för rent kanarisk helt integrerad i landskapet. Vissa gamla hus, inklusive regeringen nummer 10 och 18, presenterar de typiska modellerna för det traditionella (grundläggande) huset på 1500- och 1600-talet. De är byggda i grovt rött och deras beläggningar visar betydande försämring, vilket avslöjar stenens väggar men också deras ursprungliga ockra och röda färger, som visar en tradition av färg som idag är praktiskt taget föråldrad och som måste vara väldigt intressant att återställa den till nackdel för den vita färgen som så tyckte i flera decennier.

Snickare har tappat sina pigment, har målats om eller bytt ut. Andra, som nummer 29, slutar att komponera det knappa antalet av dessa gamla fastigheter i denna Taganana-stad.

I närheten ligger ett hus från 1800-talet med två höjder i n.21, som på sin fasad belyser de tvåbladiga fönstren.

Snickaren är gjord av ljusgrönmålad träkontrast och ...


Allmänhet för användning och ingripanden i det skyddade naturområdet

Bearbetar status

Slutgodkännande av masterplanen för användning och förvaltning av Anaga landsbygdspark, publicerad 06/03/2007 i BOC 2007/047.

Klassificering: Rustik jord

Kategori: Landsbygdens landsbygd


- ALMENARA ROSALES, M. (2006). u2018 STUDIER OCH KATALOG AV LANDSARVET AV ANAGA, Fas I u2019, Service för kontroll och miljöledning, Bureau of Natural Areas and the Coast, Santa Cruz de Tenerifes kommunfullmäktige.

- CIORANESCU, A. (1998). Santa Cruz de Tenerifes historia . Spanska bankens sparförbund.

- MART N HERN NDEZ, U. (2006). Allmän historia av Anaga-regionen . Idéutgåvor.

- LUIS Y NES, MJ; SANCHEZ HERNANDEZ, JM (1995). Santa Cruz de Tenerifes historia u2019.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Gislane Hasse

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Imagen/es para este Bien

ARQUITECTURA RELIGIOSA
Sin Imágen Ermita de Ntra. Señora de la Caridad del Cobre (Taganana) - Cat:Ermitas