CASA PISACA

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Den avgörande faktorn som födde Toscal var det expansiva stadiet i staden Santa Cruz på 1700-talet, då den främsta handeln i utlandet föll på den på grund av förstörelsen av hamnen i Garachico vid utbrottet 1706. Det var en populär kolonisering som omgav centrum av staden, där de borgerliga som gick till hamnhandeln bosatte sig. I sitt ursprung, El Toscal, eller Los Toscales eller Las Toscas, utgör ett omfattande område med fruktträdgårdar, cement och ödemarker som täcker väster och norr om det primitiva skrovet, då börjar de successiva, spontana utvidgningarna, som saknar förhållandet mellan parterna; också i El Toscal.

I slutet av 1800-talet börjar ett betydande skede i byggandet av staden med utseendet på urban entreprenörskap (byggsamhällen) under 1860-80 åren, som samarbetade till den andra stora expansionen av staden. Building Society 'El Progreso ' bygger 17 hus i El Toscal i slutet av 1800-talet, mellan gatorna i San Mart och Santiago. Allmän plan för stadsplanering från 1951 påverkade El Toscal, vilket godkände breddning av gator och interiörutrustning i flera kvarter och den totala ombyggnaden av grannskapet, ombyggnad och spårning godkändes. Tomtens lilla storlek, kännetecknande för självbyggande områden, har försenat reformen som planen anförde det privata initiativet.

Bibliograf a: History of Santa Cruz. Alejandro Cioranescu; Kriterier och mål och allmänna lösningar; Flera författare PGOU -1992Casa Pisaca

Bygga hus med två våningar median, kännetecknad av en symbolisk fasad på Santiago Street, med tre öppningar, den centrala ingången och vertikala axlar med överliggande detaljer. Den andra våningen, med fönster som upprepar den nedre rytmen på öppningar dekorerade med järnräcke och gjutning på överliggen. Kroning av det centrala hålet med räcke. Den rektangulära planen är symmetrisk och belyser dess centrala fördelning som betjänar vart och ett av rummen och ger trädgården.

Intressanta delar: Vinden täcker två vatten. Trä snickare. Järnräcken.Casa Pisaca

Grad av skydd: integrerat ark n 24.
Skyddslogotyp n. PGO Santa Cruz de Tenerife. Delvis definitivt godkännande
2014
Fastighet ingår i BIC Conjunto Hist rico El ToscalCasa Pisaca

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife
AREA Centro-Ifara District (El Toscal)
ADRESS N Santiago Street 99


- File of the Cat Logo of Architectural and Urban Heritage of PGO Santa Cruz de Tenerife, 2013. Vol.3. Volym 3.2.1.

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Haridian Itaisa Quintana Gonz lez.

Fotografier: Rebeca Guti rrez Arconada.


Descripción Documento Descargar Documento
Ficha Informativa ICON (Centro de Conservación y Restauración del Patrimonio, Fundación CICOP).

No existe/n Bien/es Relacionado/s