CASA PISACA

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Ratkaiseva tekijä Toscalille synnytti Santa Cruzin kaupungin laajan vaiheen 1800-luvulla, jolloin merentakaisten kaupan pääpaino laski siihen, koska Garachicon satama tuhoutui vuoden 1706 purkauksen myötä. Se oli suosittu siirtomaa, joka ympäröi kaupungin keskustaa, missä satamakauppaan suuntautuneet porvarit asettuivat asumaan. Alkuperäisessä muodossaan El Toscal tai Los Toscales tai Las Toscas muodostavat laajan hedelmätarhojen, sementti- ja jätealueiden alueen, joka kattaa alkeellisen rungon lännen ja pohjoisen, sitten alkavat peräkkäiset spontaanit laajennukset, joista puuttuu osapuolten välinen suhde; myös El Toscalissa.

1800-luvun lopulla merkittävä rakennusvaihe alkoi kaupunkien yrittäjyyden (rakennusyhdistysten) ilmestymisellä vuosina 1860–80, joka teki yhteistyötä kaupungin toisena merkittävänä laajennuksena. Building Society 'El Progreso ' rakentaa 17 taloa El Toscaliin 1800-luvun lopulla, San Martin ja Santiagon kadujen välissä. Vuoden 1951 kaupunkisuunnittelun yleissuunnitelma vaikutti El Toscaliin hyväksymällä kadujen ja sisustusvälineiden laajentamisen useita lohkoja ja naapuruston täydellinen uudelleenrakentaminen, uusinta ja jäljitys sallittiin. Tonttien pieni koko, joka on ominaista itserakentamisalueille, on viivästyttänyt uudistusta, jonka suunnitelma antoi yksityiselle aloitteelle.

Bibliograf a: Santa Cruzin historia. Alejandro Cioranescu; Kriteerit ja tavoitteet sekä yleiset ratkaisut; Useita kirjoittajia PGOU -1992Casa Pisaca

Talojen rakennusyksikkö kaksikerroksisten mediaanien välissä, jolle on ominaista symbolinen julkisivu Santiago-kadulla, jossa on kolme aukkoa, keskussisäänkäynti ja pystysuorat akselit, joissa on vuoratiedot. Toinen kerros, ikkunoilla, jotka toistavat alemman rytmin rautakaiteilla koristeltujen ja suulakkeeseen muovattujen aukkojen rytmiä. Keskimmäisen reiän kruunaaminen kaiteella. Suorakulmainen suunnitelma on symmetrinen ja korostaa sen keskijakaumaa, joka palvelee kaikkia huoneita ja antaa takapihan.

Kiinnostavat elementit: ullakko kattaa kaksi vettä. Puusepäntyöt. Rautakaiteet.Casa Pisaca

Suojausaste: kiinteä arkki n. 24.
Suojauslogo n. PGO Santa Cruz de Tenerife. Osittainen lopullinen hyväksyntä
2014
Kiinteistö sisältyy BIC Conjunto Hist rico El ToscalCasa Pisaca

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife
ALUE Centro-Ifara District (El Toscal)
OSOITE N Santiago Street 99


- Tiedosto PGO Santa Cruz de Teneriffan arkkitehti- ja kaupunkiperinnön kissalogosta, 2013. vol.3. Osa 3.2.1.

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä : CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Jos Luis D lukee Mart nezin.

Haridian Itaisa Quintana Gonz lez.

Valokuvat: Rebeca Guti rrez Arconada.


Descripción Documento Descargar Documento
Ficha Informativa ICON (Centro de Conservación y Restauración del Patrimonio, Fundación CICOP).

No existe/n Bien/es Relacionado/s