CAMINO PORTUGAL

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Espacios Urbanos. Caminos -
Camino Portugal är en gammal landsbygdsväg som tillhör den så kallade Camino de las Vueltas, som kommunicerar de olika husen i området och skapades av de gamla sockerproducenterna som kom från Madeira på 1500-talet för att ta sockret från Taganana till lagunen. Dessa sockerföretag grundades i det portugisiska grannskapet i Taganana.

Camino Portugal är då en av de sektioner som korsar huset eller med samma namn. I början av 2000-talet genomfördes en rehabilitering av densamma med en ny vägbeläggning, som ursprungligen var en 'encabullado ' av strandstängar, med utskjutna delar där stora åsar användes. Efter sin återuppblåsning, i slutet av 90-talet av det tjugonde århundradet, användes stenar och tre huvudlinjer utan trappstegen, vilket gav en god integration och ett fantastiskt utseende som perfekt anpassade sig i dess hörn och avfasningar.

Det måste sägas att på Camino de El Portugal har antika rester av vingårdar och vingårdar hittats, vilket är fallet i hela Taganana.

Vi kommer att låna ett utdrag ur ord från herr Melchor Padilla på hans blogg u2018 Vilka stenar räknas u2019, som kommer att fungera som en beskrivning och historia för Camino de Portugal:

u2018 Vi var i Portugal denna lördag. Portugal är en kullerstensback på vars kant husen står i rad, några så gamla att tiden har varit med dem och de visar redan ojämna tecken på ruin. Vi går ner i en tystnad som bara vilda fåglar, fjäderfä och geten av någon get bryter. Eller vi också, länge innan vi ser det, en säck som träffar marken till någon som rengör stubb. En granne som går ner i samma sluttning når oss och när vi berättar för honom att han bor på en mycket vacker plats svarar han: Portugiserna grundade den. För att komma till detta Portugal som jag talar är det inte nödvändigt att resa med flyg eller ...


- ALMENARA ROSALES, M. (2006). Studie och katalogisering av Anaga landsbygdsarv. Fas I , Miljökontroll och förvaltningstjänst, Bureau of Natural Spaces and the Coast, City Council of Santa Cruz de Tenerife.

- MART N HERN NDEZ, U. (2006). Allmän historia av Anaga-regionen . Idéutgåvor.

- PADILLA, M. (2012): 'Portugal' [Meddelande i en blogg]. Vilka stenar räknas. Återställd från: http://loquelaspiedrascuentan.blogspot.com.es/2012/07/portugal.html

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Imagen/es para este Bien

ARQUITECTURA EN EL MEDIO RURAL
Sin Imágen VIVIENDA Nº 33 (CAMINO PORTUGAL) - Cat:Casas Terreras
ESPACIOS URBANOS
Sin Imágen Caserío El Portugal - Cat:Lugares