CAMINO ABICORE

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Rutas y Guias. Caminos y Senderos -
Vägen till Abicore eller Abicor är en traditionell väg som har använts sedan den pre-spansktalska eran och som förbinder dalarna i San Andr sy Taganana, genom Gollada de Abicore klyftor, som är dessa av den mest traditionella betydelsen i regionen och att dess Den ursprungliga layouten förblir nästan intakt. Resplanen är en av de mest spektakulära i Anaga, och låter dig upptäcka autentiska skatter från monteverden, panoramautsikten från baksidan av Abicore till Taganana, ett galleri med kanaripil, permanenta vattendrag nästan hela året och mycket historia.


Abicore Traditional Road, uppdelad i sex homogena sektioner, ansluts på bara 9,16 kilometer långa, en bra handfull arkitektoniska, etnografiska, botaniska, hydrauliska och geologiska landmärken. Dess rutt korsar ett stort utbud av ekosystem och landskap, och gör det också möjligt att utveckla varianter som ansluter till El Bailadero och Las Vueltas de Taganana, och därmed återuppliva en viktig del av Camino de la Cumbre eller Las Monta som.


Det börjar i kusten enklaven San Andr och rutten börjar på Cercado Road tills slutet av asfalteringen, cirka 3,2 km bort, stiger 200 meter över havet i den så kallade Caser eller Vi a Vieja.

Fortsätt längs vägen tills du når husen i Cresal och passerar genom den stora palmlunden där vi kommer upp till nästan 700 meter. Den röda grova vägen är lätt att känna igen. Det finns rikligt med vegetation, där vi hittar palmer, brambles, tunnlar, ormbunkar, veroder, kardoner och ett omfattande medelvärde ca.

Vi korsar kanalen för Barranco de El Cercado vid flera tillfällen tills vi når den högsta punkten på kullen. Under det här avsnittet finns det olika byggnader vid fotens fot, troligen vinst och redskap.

Vegetationen förändras, så vi hittar olika arter av fayal-ljung. Ta betongvägen till vänster och når kilometer 12 av TF-12-vägen, i det område som kallas Degollada de Abicore, Dorsal de Anaga.

Korsar vägen fortsätter vägen, upp till vänster, till skogshuset som ligger i Casas de La Cumbre, Cruz de Taganana och Vueltas de Taganana, där vi går ner till kusten.

Vi börjar nedstigningen genom Lico de Abicore, cirka 7,5 km bort, vi möter utsiktspunktet Abicore, och passerar Camino de Los Lirios kommer vi till Taganana efter att ha rest cirka 9,2 km.


2013 gjorde huvudstadsrådet en inventering av de traditionella vägarna i Anaga-regionen. I detta sammanhang föreslogs, förutom att genomföra inventeringen, möjligheten att välja en av de vägar som ingår i Anaga-sektorn som tillhör kommunen Santa Cruz de Tenerife att föreslå återhämtning och förbättring: den som ansluter till byarna Taganana och San Andrs vid Gollada de Abicore.

Redan 2015 främjade kommunfullmäktige Abicore-vägen med rutter för studenter och i Infobox de San Andr s tog en dag för spridning av projektets resultat.

Projektet, finansierat av landsbygdsutvecklingsprogrammet på Kanarieöarna 2007-2013, strävar efter olika mål, inklusive återhämtning av minnet, användningen och historien för denna väg och förhållandet mellan städerna Taganana och San Andr s. Dessutom gynnade detta initiativ också den socioekonomiska och turistiska projektionen av rutten, liksom främjandet av värdena för natur- och kulturarvet i Anaga landsbygdspark.


PRUG:

Generaldirektoratet för territoriell planering.

- Resolution av den 7 februari 2007, som offentliggör avtalet med kommissionen för planering av Kanarieöarnas territorium och miljö, vid ett möte den 20 juli 2006, som definitivt godkänner masterplanen av användning och förvaltning av Anaga landsbygdspark (Teneriffa).

SKYDDA RUM:

Anaga landsbygdspark.

ANDRA:

Ej godkänd

Inte deklarerad BIC


I följande länk kan du titta på en video gjord av Santa Cruz Sostenible Foundation, som under 2015 utvecklade projektet Actions for promoting of the Abicore Road in Anaga Rural Park, ett initiativ finansierat av föreningen n Teneriffa landsbygdsutveckling Insular AIDER som hade flera åtgärdslinjer som syftade till att stärka vägarvets återhämtningsarbete som utvecklats under senare år i samarbete med University of La Laguna. En av produkterna som härrörde från detta arbete var förberedelserna av Abicore- dokumentären : två byar kopplade till en väg , ett dokument av stort värde baserat på muntliga intervjuer med invånare i städerna San Andr och Taganana.

https://www.youtube.com/watch?v=FIW5bV1VgUI


- Grundläggande inventering av de traditionella vägarna i landsbygden Anaga i Santa Cruz de Tenerifes kommun (2014).

- P REZ, M. (2003) La Laguna: Anaga, Teneriffa. Vandringsturer La Laguna: Utmärkt simo City Hall of San Crist bal de La Laguna.

- Allmän förvaltningsplan för Santa Cruz de Tenerife, bind 3, volym 3.3, C på logotyp Naturarv och landskap.

- Video för uppspelning: https://www.youtube.com/watch?v=FIW5bV1VgUI

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Imagen/es para este Bien
No existe/n Bien/es Relacionado/s