CAÑÓN TIGRE

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Patrimonio Industrial. General -
Ca n Tigre är ett av de viktigaste historiska försvarsvapnen i Spaniens historia. Detta artillerivycke är världsberömt för pikadagen den 25 juli 1797 i staden Santa Cruz de Tenerife (Kanarieöarna, Spanien). Enligt kronikarna är den dagen den engelska admiralen Horatio Nelson på väg att invadera staden och skärgården, men en kanon av det här stycket kommer att riva honom ur armen och hans flottor sjönk.

Dagen före attacken öppnade en fängelse i muren på slottet San Crist bal, där en låg höjd kan placeras för att hindra den engelska landningen på stranden som skilde detta slott från San Pedro. Det är möjligt att det, som kronikarna indikerar, var Cann Tiger, men det är ett svårt faktum att visa, eftersom det fanns många kanoner som öppnade elden för att förhindra att de engelska landade på stranden och piren att invadera slottet.

Även om Ca n Tigre tills nyligen befann sig i det historiska militära museet på Kanarieöarna, kan det för närvarande besökas i tolkningscentret Castillo de San Crist bal som ligger under Plaza de Espa a i staden Santa Cruz från Teneriffa.


Denna stora artilleri gjordes i brons i Sevilla 1768. Dess mått är nästan 3 meter lång och 13,3 cm i kaliber. Skalan är sfärisk och har flera prydnadsblad. Kaminen är öppen i samma rum, omgiven av en rosett i lättnad.

I den första kroppen bär han en sköld av fyra kaserner med armén från Kastilien och Le ny legenden Carolus III DG LBS-PAN. ET IND. REX.

I den andra kroppen, händer och handtag som representerar delfiner. Den högra mannen har inskriptionen: 44 QQS 62 LIBS (2053 kg) och till vänster: COB. Afins. ILIGs. (Stämd och bunden koppar). I remsan med separering av den andra och tredje kroppen har en kant med flera präglade prydnader. I den tredje kroppen VIOLA TI FULMINA REG S (Rays of the Offended King) valuta ovan, i phylacteria namnet på stycket, THE TIGER och stänga broccolin en annan valance med lika ornament. Den är perfekt bevarad och kan elda.

u2018 När vi beskriver vår kanon har vi sagt att frasen SOLANO FECIT SEVILLA AO DE 1768 är graverad på den övre remsan av burkens rumpa. Kontraktet tecknades av Solano 1756 för en period av 10 år tillsammans med Slutligt erkännande tillåter oss att bekräfta att kanonen gjutits i ihåligt, även om Aljudea-skruven kunde producera de första fasta gjutsmälten från 1758, och att det verkar vara dokumentärt att den horisontella skruven som Jean Maritz projicerade för att borra i lido kunde producera de första kanalerna 1767. u2019


- TOUS MELI, J. (1999). u2018Tigern. Ca 16 år. Historia och legenden u2019, red. Regionala militära museet på Kanarieöarna och stadshuset i Santa Cruz de Tenerife.

- GARC A ARGUELLES, A. (1982). "History of Artiller a in Tenerife", red. Grafik Teneriffa, Santa Cruz de Teneriffa.
- Webbplatsen för Gesta Historical-Cultural Association den 25 juli 1797 Hämtad från: http://www.lagesta.net/

- HERN NDEZ, C. (2012). u2018Ca n Tigre och Admiral Nelson u2019, [Bloggmeddelande]. Återställd från: https://sobrecanarias.com/2009/05/04/el-canon-tigre-y-el-almirante-nelson/

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien