CAÑÓN TIGRE

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Patrimonio Industrial. General -
Ca n Tigre on yksi Espanjan historian tärkeimmistä puolustusaseista. Tämä tykistö on maailmankuulu 25. heinäkuuta 1797 pidetystä pica-päivästä Santa Cruz de Teneriffan kaupungissa (Kanariansaaret, Espanja). Aikakauslehtien mukaan sinä päivänä Englannin amiraali Horatio Nelson on tunkeutumassa kaupunkiin ja saaristoon, mutta tämän kappaleen tykki repii kätensä ja laivasto upposi.

Päivää ennen hyökkäystä avattiin aukko San Crist balin linnan seinämään, johon matalatie voidaan sijoittaa estämään englantilaisten laskeutumista rannalle, joka erotti tämän linnan San Pedron vallasta. On mahdollista, että kuten kronikot osoittavat, se oli Cann Tiger, mutta se on vaikea tosiasia osoittaa, koska siellä oli useita tykkejä, jotka avasivat tulen estääkseen englantilaisia laskeutumasta rannalle ja laituria tunkeutumasta linnaan.

Vaikka viime aikoihin saakka Ca n Tigre oli Kanariansaarten historiallisessa sotilaallisessa museossa, tällä hetkellä sitä voi käydä tulkkauskeskuksessa Castillo de San Crist bal, joka sijaitsee Plaza de Espa -kadun alla Santa Cruzin kaupungissa. Teneriffalta.


Tämä suuri tykistökappale valettiin pronssiin Sevillassa vuonna 1768. Sen mitat ovat melkein 3 metriä pitkä ja kaliiperi 13,3 cm. Helistin on pallomaista ja siinä on useita koristelehtiä. Liesi on avoinna samassa huoneessa, ja sitä ympäröi ruusuke.

Ensimmäisessä vartiossa hänellä on neljän kasarin kilpi Kastilian ja Le nyn käsivarrella, legenda Carolus III DG LBS-PAN. ET IND. REX.

Toisessa vartalossa kädet ja kahvat, jotka edustavat delfiinejä. Oikealla miehellä on kirjoitus: 44 QQS 62 LIBS (2053 kg) ja vasemmalla: COB. Afins. ILIGs. (Viritetty ja sidottu kupari). Toisen ja kolmannen rungon erotusnauhassa on raja useilla kohokuvioiduilla koristeilla. Kolmannessa rungossa on VIOLA TI FULMINA REG S (Kuninkaansäteet loukkaantui) -valuutta, fylaakteriassa kappaleen nimi, TIGERI ja suljettu parsakaali, toinen valance samoilla koristeilla. Se on täydellisesti säilynyt ja kykenee tulipaloa.

u2018 Kuvaamalla kaanoniamme olemme sanoneet, että lause SOLANO FECIT SEVILLA AO DE 1768 on kaiverrettu tölkin takapään yläliuskalle, mutta Solanon vuonna 1756 allekirjoittama sopimus 10 vuodeksi yhdessä Lopullinen tunnistus antaa meille mahdollisuuden vahvistaa, että tykki on valettu onttoon, vaikka Aljudea-kaihdin pystyi tuottamaan ensimmäiset kiinteät sulatetut kanonit vuodelta 1758, ja että näyttää olevan dokumentti, että Jean Maritzin suunnittelema vaakasuora kaira porataan s lido pystyi tuottamaan ensimmäiset kanavat vuonna 1767. u2019


- TOUS MELI, J. (1999). u2018Tiger. Noin 16. Historia ja selitteet u2019, toim. Kanariansaarten alueellinen sotamuseo ja Santa Cruz de Teneriffan kaupungintalo.

- GARC A ARGUELLES, A. (1982). 'Artiller a: n historia Teneriffalla', toim. Grafiikka Tenerife, Santa Cruz de Tenerife.
- Gestan historiallis-kulttuuriliiton verkkosivusto 25. heinäkuuta 1797 Haettu osoitteesta: http://www.lagesta.net/

- HERN NDEZ, C. (2012). u2018Ca n Tigre ja amiraali Nelson u2019, [Blogisanoma]. Palautettu osoitteesta: https://sobrecanarias.com/2009/05/04/el-canon-tigre-y-el-almirante-nelson/

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien