BATERÍA DE SAN FRANCISCO

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Militar. Fortificaciones -
San Franciscon akku on alkanut pienessä rakennuksessa, joka rakennettiin 1600-luvun lopulla vuonna 1655, Neitsyt Marian neitsytmiehen läheisyydessä, joten alun perin samaan nimeen.

Vuonna 1742 sotilasinsinööri Manuel Hernandezin suunnitelmien mukaan tämä alkuperäinen rakennus korvattiin. Uusi paristo, nimeltään San Francisco, sijaitsi tarkalleen San Telmon hermitage ja San Juan Bautista linnan välissä puolustaen Los Negrosin rantaa, sen oikealla sivulla ja kaupungin laitamilla etelässä, sisäänkäynti siihen aikaan, jota kutsuttiin Las Cruces -kenttään. Se tuli tykistöksi neljä kappaletta, tilaa 16 aseet.

Espanjan ja Saksan välisen sodan yhteydessä vuosina 1886–1893 se rakennettiin uudelleen sotilasinsinööri Jos Lezcano Magican suunnitelmien mukaan. Hän vastasi näiden uudistusten toteuttamisesta, jotka koostuivat sen pinnan laajentamisesta ja talon kunnostamisesta. uusi tykistö a.

Muutamaa päivää myöhemmin, vuonna 1920, se purettiin ja neljä vuotta myöhemmin julistettiin puolustuskelvottomaksi, joten siitä tuli Artiller Park -puisto varastossa vuoteen 1965 saakka, jolloin se hylättiin.

Suuren Mar Tima de Santa Cruz Avenuen töiden yhteydessä Bater a de San Francisco upotetaan uuden tien nousun myötä, niin että luoteisjulkisivut katoavat kokonaan asfaltin alla. Sen sijaan, kun rakennetaan palvelu, joka antaa pääsyn lastauslaiturille ja Rivera-telakalle, myös sen rannikkojulkisivua ei käytetä täyttämällä kiviä ja maata sen mahdollisen romahtamisen estämiseksi.

Tällä hetkellä se on yksi pääkaupungin linnoituksista, joka on pahimmassa tilassa.


Sen rakentava typologia kuului klassiseen armeijan rakennukseen. Alun perin muurausvarusteella suljettu rakennus, jossa Sillerin ase-aukio oli aiemmin jaettu, viisi hostellia, huoneet vartijan vartaloa varten, pieni tai varastotila ja aita tykistön suojaan.


Suojausaste: Integroitu.

Tässä tiedostossa lueteltujen esineiden suojausedellytyksiä ja sallittuja interventioita säätelevät päätelmät perustuvat historiallisen perinnön suojelemisen luettelon säännöksiin ja ovat seuraavat:

1. SUOJAUSOLOSUHTEET:

Artikla 16.1 ' Sisäiset suojaolosuhteet '.

2. HAKEMISEN EHDOT:

24 artikla. U201C: n toimintaolosuhteet integroidun suojauksen asteessa '.


- Santa Cruz de Teneriffan hoitosuunnitelma, osa 3, osa 3.2.1-3, asiakirja nro. 733.

- NORIEGA AG ERO, MA (2016). u2018Teneriffan saaren parannukset. Azon tornista toiseen maailmansotaan u2019, Cabildo de Tenerife. Teneriffalla.

- TARQUIS RODR GUEZ, P. (1965-6). u2018 Kanariansaarilla työskennelleiden arkkitehtien, hälytysten ja kivitahojen sanakirja u2019, Madrid-Las Palmas, p gs. 496-499.

- PINTO Y DE LA ROSA, JM (1996). "Muistiinpanoja Kanariansaarten muinaisten linnoitusten historiasta", toim. Kanariansaarten alueellinen sotamuseo, Santa Cruz de Tenerife.

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D lukee Mart nezin.

Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s