BATERÍA DE SAN ANDRÉS

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Militar. Fortificaciones -
Bater a de San Andr s, som ligger i den homonyma staden San Andrs i Santa Cruz de Tenerife, anses vara First Bater de Costa eller Bater a G-10, nära Las Teresitas-stranden. Det var beläget på toppen av San Roque-berget, en liten vik mellan ravinerna i Las Huertas och El Cercado, mycket nära centrum, och även nära San Andr-tornet. Tillsammans med bon och bunkeren förstod de huvudförsvaret för denna del av ön.
Beroende på RAMIX 93, ett regement som hade upp till 12 Costa Batteries kvar 1965 med två: de första San Andrs och den sjunde Los Moriscos, med Mando och Plana borgmästare för RAMIX93 i Almeyda Barracks. Den har två Vickers 152.4 / 50-kanoner som kommer från det gamla kryssningsfartyget i Galicien förutom olika skyddselement mot områden, maskingevär etc. En av dessa Vickers finns för närvarande inom föremålen för Centrum för militärhistoria och kultur på Kanarieöarna, i trädgårdarna i Cuartel de Almeyda; och det andra stycket, i detta fall kanjonens rör, flyttades 2006 till grannskapet Santa Barbara i kommunen Icod de los Vinos, norr om ön.

Genom att bara ha två stycken var mallen följande:
1 Capit n Chief
2 löjtnanter (Line Manager, Shot Direction)
1 Brigade (administrativ assistent)
3 sergeanter (2 stycken chefer, 1 skjutriktning,)
2 första cabos (riktning mot skjutning, ammunition)
4 CASE (specialister)
10 cabos (1 furriel, 3 skjutriktning, 2 pekare, 2 ammunition, 2 transmissioner)
37 soldater (14 tjänare, 6 ammunition, 5 skjutriktning, 3 assistenter, 1 icke-kommissionerad förordning, 2 ranchers, 1 skräddare, 1 skomakare, 1 barberare, 3 karriärer)


1995, med tillämpning av norrplanen, omorganiserades regimentet i två grupper, Antia reo och de Campa, beläget i Ac ...


Detta batteri är huvudbatteriet, varför olika stödanläggningar byggdes i närheten, till exempel en nattprojektor och en kommandopost och telmätare högst upp i Vakttornet i San Andr s.

Arrangemanget av de olika stolparna är linjärt i förhållande till kustlinjen. Österut låg en av kanjonerna, följde västerut med de olika positionerna för reservdelar för projektiler och apparater, ett maskinrum, den andra kanonen (eller stycke som det kallas i befästningens planer) n, och slutligen enhetens kapten. Till dessa platser måste man lägga till dikeelementen och brunnarna på handtagen spridda i samma terräng i sluttningen, vilket kan vara upp till 7.Batería de San Andrés

För närvarande är området i ett tillstånd av övergivande. Även om det inte finns några återhämtningsprojekt i kraft vid stationerna såväl som i de olika bifogade områdena som följer med komplexet som bon eller poker, främjar sessionen genom en serie konferenser av olika experter ett "möte" International on Recent Military Heritage 'där stadens militära byggnader kommer att tillkännages samt nya idéer för att omvärdera dem.

Konferensen organiserades av rådets rådgivare för historiskt arv i samarbete med Centrum för militärhistoria och kultur på Kanarieöarna. Direktören för detta centrum, general Fernando Gonz lez Arteaga; rådmannen för historiskt arv, Yolanda Molin och samordnaren för mötet, Jos Juan Cano, deltog också i en öppningsceremoni som deltog av de ansvariga för historiska arv från Kanarieöarnas regering och El Cabido.


KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

Anaga District AREA

ADRESS TF-121


- NORIEGA AG ERO, MA (2016). u2018Fortifieringar av ön Teneriffa. Från Azo-tornet till andra världskriget u2019, Cabildo de Tenerife. Teneriffa, p gs. 100-101.

- VV.AA. (1997). u2018 San Andr s, Folkets historia u2019, av RODR GUEZ CABRERA, JC, i Castles of Spain , bind I: Andalusia a. Arag n. Asturien. Balearerna Kanarieöarna Cantabria. Ed. Everest, DL, Le n.

- GARC A ARGUELLES, A. (1982). Artiller a historia på Teneriffa. Ed. Grafik av Teneriffa, Santa Cruz de Teneriffa.

- PINTO Y DE LA ROSA, JM (1996). Anteckningar för historien om de antika befästningarna på Kanarieöarna. Ed. Regionala militära museet på Kanarieöarna, Santa Cruz de Tenerife.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien