BATERÍA BUFADERO

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Militar. Fortificaciones -
Beläget på Carretera de San Andr s, började Bafa a de Bufadero sin konstruktion i slutet av 1800-talet, 1897-8, mellan mynningarna av Bufaderos kanjon och Valleseco, nära bergskedjan La Jurada.

Det är en militär konstruktion byggd vid stadens kust i norr som ett defensivt stöd mot eventuella fiendeangrepp från havet från den flanken. Sedan gamla tider fanns en serie små övervaknings- och kontrollgarnisoner för denna del av kustlinjen vid mynningen av Bufadero-ravinen, men det var inte förrän i slutet av 1800-talet, med den spanska krisen återupplivade i Karibien och Karibien Fredlig, när försvaret moderniserades på öarna och nya byggdes. Av denna tid är det batteriet från Bufadero som idag nästan kan beundras på grund av det förstörelsestillstånd som det ger. Under de ekonomiska kommandona på Kanarieöarna omstrukturerades fortet och fick nya tjänster inför den nya internationella situation som orsakades av andra världskriget. Övergiven i mer än trettio år är installationen i ruiner och lämnar, efter byggandet av Bufadero-bryggan och hamnens containerterminal, mycket inåt och helt på sin plats.

Det demonterades 1974.


Trapesformad växtbyggnad utformad för att hysa artilleri, skydd och som samtidigt uppförde sig som stark. Byggt i murbrukstenar och med flera torn som är fördelade över dess per meter.

Dess åtta bitar av järn och brons tillhörde flottan av admiral Diego de Egues, som sjönk i hamnen i Santa Cruz efter att ha förkastat och besegrade skvadronen till den engelska admiralen Robert Blake. Det ansågs vara det andra batteriposet för Costa del RA.n.7, då kallad G-9-batteri. De arrangerade kanalerna eller delarna kallades 240 mm Ordo ez som inte monterades, togs i drift 1914 med 3 Munaiz Arg elles bitar på 150 / 45mm.


För närvarande är det generellt i ett förfallet och övergivet tillstånd. Huvudfasaden rivs delvis, efter en häftig storm som drabbade huvudstaden 2002. På den sida som vetter mot havet har den fungerat i flera år som avsättningar för byggnads- och hamnmaterial.


KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

Anaga District AREA

RIKTNING N Carretera San Andr s B, Autov a 12


Graden av partiellt skydd.

Bestämmelserna som reglerar skyddsvillkoren och tillåtna ingripanden av det objekt som listas i denna fil härstammar från artikulationen i förordningarna för katalogen för skydd av historiskt arv och är följande:

1. SKYDDSVILLKOR:

Artikel 18.a ' Skyddsvillkor för delvis grad: Byggnadsfasadskydd '

2. INTERVENTIONENS VILLKOR:

Artikel 26.1 ' Interventionsvillkor i grad av partiellt skydd '


- Allmän förvaltningsplan för Santa Cruz de Tenerife, bind 3 Volym 3.2.1-3, fil n. 10.

- NORIEGA AG ERO, MA (2016). u2018Fortifieringar av ön Teneriffa. Från Azo-tornet till andra världskriget u2019, Cabildo de Tenerife. Tenerife.

- VV.AA. (1997). u2018 San Andr s, History of a town u2019, av RODR GUEZ CABRERA, JC, i Castles of Spain, Volym I: Andalusia a. Arag n. Asturien. Balearerna Kanarieöarna Cantabria. Ed. Everest, DL, Le n.

- GARC A ARGUELLES, A. (1982). Artiller a historia på Teneriffa. Ed. Grafik av Teneriffa, Santa Cruz de Teneriffa.

- PINTO Y DE LA ROSA, JM (1996). Anteckningar för historien om de antika befästningarna på Kanarieöarna. Ed. Regionala militära museet på Kanarieöarna, Santa Cruz de Tenerife.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Imagen/es para este Bien
No existe/n Bien/es Relacionado/s