AUDITORIO DE TENERIFE

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
1977, som svar på rösterna som krävde byggandet av ett auditorium på Teneriffa sedan 1970, godkände plenarrådet platsen för ett auditorium i El Ramonal-gården, och året efter började idékonkurrensen för utarbetandet av projektet. Ursprungligen överenskom beteckningen av projektet till arkitekten Antonio Fern ndez Alba. Senare, 1985, godkände plenarådet den nya platsen för auditoriet på El Chapatal-gården. 1987 övergavs det tidigare projektet till förmån för arkitekterna Antonio Fern ndez Alba, Vicente Saavedra och Javier D az Llanos. 1989 inleddes kontakter med den Valencianska arkitekten Santiago Calatrava Valls, som äntligen var planläggaren. u20AC u2039 1991 presenteras det preliminära utkastet till Tenerifes auditorium som ligger i slutet av Tres de Mayo Avenue i huvudstaden offentligt, och 1992 skapas övervaknings- och kontrollkommissionen. 1996 godkändes ändringen av platsen till dess slutliga plats nära slottet San Juan Bautista, som ligger vid havet.

Byggandet inleddes 1997 och slutade 2003. Byggnaden är inramad i sen modern arkitektur i slutet av det tjugonde århundradet. Auditoriets moderna profil har lett till att det betraktades som ett emblem u20AC u2039 av staden Santa Cruz och ön Teneriffa. Det är en turistattraktion på ön. Correos posttjänst inkluderade auditoriet i en serie av sex frimärken som utfärdades 2008 med bilder av emblematiska verk av spansk arkitektur på grund av dess unika.

2011 godkände Cabildo de Tenerife enhälligt förslaget att ändra byggnadens namn, som kommer att kallas Auditorio de Tenerife Ad n Mart n till minne av presidenten för Kanarieöarnas regering, Ad n Mart n Menis, som hade främjat ...Auditorio de Tenerife

Byggnaden består av plattformar från vilka den stora böjda volymen i Main Hall skiljer sig ut, som blir byggnadens huvuddel både i sin formella och strukturella aspekt. Den stora dammjackan, placerad cirka femtio meter hög, har tänkt sig som en stor hängflygplan, ett spektakulärt element från dess arkitektoniska uppfattning, möjliggjort genom sin strukturella design. Dimensionerna på detta element är: 60 meter bred vid basen, 100 meter lång i horisontell projektion och 40 meter hög. Vingen har en flätad yta på sin övre yta, medan den nedre inte har mer finish än plattans vita betong.

Den metalliska strukturen gjordes genom att dela upp dammjackan i stora block som senare hissades av en kran till dess slutliga plats, där de, när de väl har placerats, kommer att förenas med svetsning. Under byggprocessen vilar konstruktionen provisoriskt på ryggen på hydraulcylindrar (två med stöd på södra bågen).

Byggnaden är fördelad i två rum, Main Hall eller Symphonic Hall krönad av en kupol, den har 1616 platser i amfiteatern, samt en scen med ett munstycke 16,5 meter. Chamber Hall reproducerar distributionen i den symfoniska salens amfiteater i mindre skala och har 422 platser.

Hallen är ett stort utrymme med 1200 m fläktar, inramade av två stora trädörrar. Inifrån kan du se Atlanten. Utanför finns det två terrasser intill en torg med utsikt över Atlanten.Auditorio de Tenerife

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife
AREA Health District-La Salle
ADRESS Avenida de la Constitucion, 1


BIEDMA GARCIA, Manuel. Dammjacka Tenerifes auditorium. III Ache-broar och strukturer. Zaragoza. 2005.

- WIKIPEDIA. Tenerifes auditorium. [Datum för samråd: 11/01/17]. Finns på: https://es.wikipedia.org/wiki/Teudife_Auditorio

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Auditorio de Tenerife
Descripción Documento Descargar Documento
ALZADO ESTE
ALZADO NORTE
ALZADO OESTE
NIVEL +3,00
NIVEL +5,62
NIVEL 7,40 - 9,40
NIVEL +12,05
NIVEL +15,00
NIVEL +21,00
SECCIÓN LONGITUDINAL
URBANIZACIÓN

No existe/n Bien/es Relacionado/s