AUDITORIO DE TENERIFE

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Vuonna 1977 vastauksena äänille, jotka vaativat auditorion rakentamista Teneriffalle vuodesta 1970, täysistunto hyväksyi auditorion sijainnin El Ramonalin kartanossa, ja seuraavana vuonna aloitti ideakilpailun ehdotuksen laatimiseksi. projekti. Aluksi hankkeen nimeämisestä sovittiin arkkitehti Antonio Fern ndez Alban kanssa. Myöhemmin, vuonna 1985, täysistunto hyväksyi auditorion uuden sijainnin El Chapatalin kartanossa. Vuonna 1987 edellisestä projektista luovuttiin arkkitehtien Antonio Fern ndez Alban, Vicente Saavedran ja Javier D az Llanosin hyväksi. Vuonna 1989 aloitettiin yhteydet Valencian arkkitehti Santiago Calatrava Vallsiin, joka oli lopulta suunnitelmien suunnittelija. u20AC u2039 Vuonna 1991 pääkaupungissa Tres de Mayo Avenuen päässä sijaitsevan Teneriffan auditorion alustava esitys esitetään julkisesti, ja vuonna 1992 perustetaan valvonta- ja valvontalautakunta. Vuonna 1996 hyväksyttiin sijainnin muutos lopulliseen sijaintiinsa lähellä meren rannalla sijaitsevaa San Juan Bautistan linnaa.

Rakentaminen aloitettiin vuonna 1997 ja päättyi vuonna 2003. Rakennus on kehystetty 1900-luvun lopun modernin arkkitehtuurin puitteissa. Auditorion moderni profiili on johtanut siihen, että sitä pidetään Santa Cruzin kaupungin ja Teneriffan saaren tunnuksena u20AC u2039. Se on saaren turistikohde. Correosin postipalvelu sisälsi auditorion vuonna 2008 julkaistusta kuudesta postimerkkisarjasta, joissa oli kuvia espanjalaisen arkkitehtuurin symbolisista teoksista ainutlaatuisuutensa vuoksi.

Vuonna 2011 Cabildo de Teneriffa hyväksyi yksimielisesti rakennuksen nimen muuttamista koskevan ehdotuksen, jota kutsutaan nimellä Auditorio de Tenerife Ad n Mart n Kanariansaarten hallituksen presidentin Ad n Mart n Menisin muistoksi, joka oli ylennetty ...Auditorio de Tenerife

Rakennus koostuu lavoista, joista päähaalin suuri kaareva tilavuus erottuu, josta tulee rakennuksen pääelementti sekä muodollisesti että rakenteellisesti. Suuri, noin viidenkymmenen metrin korkeuteen sijoitettu pölytakki on suunniteltu suureksi ripustettavaksi liukulevyksi, joka on arkkitehtonisen suunnittelunsa perusteella mahtava elementti, jonka mahdollistaa sen rakennesuunnittelu. Tämän elementin mitat ovat: 60 metriä leveä pohjassa, 100 metriä pitkä vaakatasossa ja 40 metriä korkea. Siipin yläpinnassa on punottu viimeistely, kun taas alaosassa ei ole enemmän viimeistelyä kuin levyn valkoinen betoni.

Metallinen rakenne tehtiin jakamalla pölyvaippa suuriin lohkoihin, jotka myöhemmin nostettiin nosturilla lopulliseen sijaintiinsa, missä ne asennetaan asennettuna yhteen hitsaamalla. Rakennusprosessin aikana rakenne lepää väliaikaisesti selkänojassa hydraulisylintereillä (kaksi tuella eteläkaaressa).

Rakennus on jaettu kahteen huoneeseen, päähalli tai sinfoninen sali, jota kruunaa kupoli, siinä on 1616 paikkaa amfiteatterissa, samoin kuin lava, jonka suukappale on 16,5 metriä. Kamarisali toistaa sinfonisen salin jakauman amfiteatterissa pienemmässä mittakaavassa, ja sillä on 422 sijaintia.

Hall on iso tila, jossa on 1200 metriä faneja ja jotka on kehystetty kahdella suurella puisella ovella. Sisältä näet Atlantin valtameren. Ulkopuolella on kaksi terassia aukion vieressä, josta on näkymä Atlantille.Auditorio de Tenerife

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife
ALUE Terveysalue-La Salle
OSOITE Avenida de la Constitucion, 1


BIEDMA GARCIA, Manuel. Pölytakki Teneriffan auditorio. III särkyjen siltojen ja rakenteiden kongressi. Zaragoza. 2005.

- WIKIPEDIA. Teneriffan auditorio [linjassa]. [Kuulemispäivämäärä: 11/01/17]. Saatavana osoitteessa: https://es.wikipedia.org/wiki/Teudife_Auditorio

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä : CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Jos Luis D lukee Mart nezin.

Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.Auditorio de Tenerife
Descripción Documento Descargar Documento
ALZADO ESTE
ALZADO NORTE
ALZADO OESTE
NIVEL +3,00
NIVEL +5,62
NIVEL 7,40 - 9,40
NIVEL +12,05
NIVEL +15,00
NIVEL +21,00
SECCIÓN LONGITUDINAL
URBANIZACIÓN

No existe/n Bien/es Relacionado/s