AGUADORA (MEDÍN MARTÍN)

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Bienes Muebles. Escultura -
Vuonna 2000 Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuusto tilasi veistostaiteilijalle Med n Mart n Barriosille veistoksen, joka halusi osoittaa kunnioitusta vesikantajille. He keräävät vettä julkisista lähteistä taloihin, joissa he tarjoavat palveluja. Vuoteen 1706 asti julkinen lähde perustettiin ensin Teneriffan pääkaupunkiin.

Veistos pystytettiin Santo Domingon aukiolle, ja siellä se jatkuu tänään yhdessä suihkulähteen kanssa (1893); molemmat suojattu perintö, koska ne ovat osa historiallista kompleksia, joka kuuluu Calle de la Norian, La Recovan ja teatterin alueelle.

Vesikantajien rooli oli erittäin tärkeä, lähinnä kuivuusaikoina, jolloin vesihuoltoa ei ollut. Heidän roolinsa oli myös tärkeä, kun he toimittivat Paso Altossa olleita joukkoja puolustaensa englantilaisten hyökkäyksiä vastaan.Aguadora (Medín Martín)

Siellä on luonnollisen kokoinen nainen, joka on pukeutunut 1800-luvun ja 1900-luvun alkupuolen aguadorien ammatteille tyypilliseen pukuun ja esiliinaan, ja päässä on säiliö samanaikaisesti ctaron kanssa. Näytä lempeä odotusasenne; Vaikuttaa tarkkailevan kadulla elävää ilmapiiriä, joka käy esimerkiksi jalankulkijoille, jotka ylittävät polunsa.

MATERIAALIT

pronssi

MITAT

KORKEUS u2248 2,14 m.

WIDTH u2248 0,80 m.

FUND u2248 0,35 m.Aguadora (Medín Martín)

Med n Mart n Barrios syntyi Bre a Altassa (La Palma) vuonna 1955. Hän aloitti taiteellisen piirtämisen, maalaamisen ja mallinnuksen opinnot vuonna 1972 La Palmassa, jatkoi myöhemmin Santa Cruz de Teneriffalla ja kuuluisassa Kuvataideakatemiassa. San Fernando (Madrid) .Vuodesta 1979 hän aloitti opettajansa, opettaen mallinnusta ja tyhjennystä Fernando Est Once -taiteen koulussa (sijaitsee Camino del Hierro 6 -kadulla Teneriffan pääkaupungissa) ja josta myöhemmin professori (lopullisessa tehtävässä vuonna 1982) ja La Lagunan yliopistossa vuoteen 1983.

Hän on järjestänyt useita näyttelyitä kollektiivisesti La Lagunassa, Santa Cruzissa, Barcelonassa, Santa Cruzin COACissa, La Palmassa, Fuerteventurissa, Lanzarotella, osallistunut ARCO u2026etc: iin ja näyttelyihin yksilöllisesti Ateneo de La Lagunassa. , Santa Cruzin kuvataidepiirissä, Galleria a Arte Magda L zaro (Santa Cruz), Los Cristianos, CajaCanariasin (La Laguna) taiteen ja kulttuurin salissa u2026etc.

Hänen merkittävimpien töiden joukossa meillä on: u201Aguadora ', u201Muuttajataukoisuus ' tai u201A katso merta '.


KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ALUE Ifara-alueen keskusta

OSOITE N Santo Domingo Square

COORDINATE

X 377 513,36

Ja 3 149 496,32


Teneriffan Santa Cruzin kaupungintalo. u201 henkilökohtaisen omaisuuden luettelo ' (kulttuurineuvos).


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s