ALEJANDRO TOSCO (CARTEL DEL CARNAVAL 2015)

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Bienes Muebles. Pintura -
Återigen, för att upprätthålla vad vi redan kan betrakta som en anpassning, verkar 2015-affischen vara insvept i politik. Författaren Alejandro Tosco (Santa Cruz de Tenerife, 1975) gjorde en leo på duk, med titeln Carnival Coral , för en utgåva av Carnival som bär mottoet Framtiden . Därifrån, och från samma presentation av kartellen, sprang politiken som en löpeld, matad av sociala och enskilda plattformar, via Internet. Och detta slutar med att, till och med, dubbelläsning, som kan tas ut från förklaringarna från stadens borgmästare vid den tiden, jag har fått höra av människor som vet om detta att det är bra att skapa politik eftersom det hjälper till att sprida (På D, Santa Cruz de Tenerife, 4 oktober 2011) . Med Alejandro återupprättas situationen för vissa plastkonst när de anförtros karnevalaffischen, som vi redan har citerat. Den här gången skickar konstnären till en av sina bildkompositioner och gör en anpassning till den mottagna ordern. Efter att ha fått kommission fortsätter Alejandro och ber om förtroende för att utföra en fri tolkning av ett parti som han känner och har levt, som en chicharrero, sedan sin barndom. Anledningen till 2015-utgåvan av karnevalet var Framtiden, något som naturligtvis fortfarande är att veta hur man ska vara och därför mycket fritt att tolka.ALEJANDRO TOSCO (CARTEL DEL CARNAVAL 2015)

CELESTINO CELSO HERN NDEZ : Ett halvt århundrade av affischer från Carnival of Santa Cruz de Tenerife. Från vinterlovet till karnevalerna, 1962-2015. Utgåva av den autonoma organisationen av fiestor och fritidsaktiviteter i staden Santa Cruz de Tenerife med sponsring av Mutua Tinerfe a.2016ALEJANDRO TOSCO (CARTEL DEL CARNAVAL 2015)

Alejandro Tosco

Santa Cruz de Tenerife, 1975

Målare, skulptör, illustratör.

Konstnärlig grupp, skola eller stil : Abstrakt konst - landskonst.

Utställningar (urval):

Art Room of the Real Casino de Tenerife, 2000.

Circle of Fine Arts, Santa Cruz de Tenerife, 2004.

VI Tokyo Art Festival, Tokyo, 2006.

New York International Art Festival, 2007.

Galer till Geraldes da Silva, Porto, 2008.

Havanna Biennial, Havanna, 2009.

Retrospektiv: 20 år i målning, La Recova Art Center, Santa Cruz de Tenerife, 2011.

Det blå av Atlético TEA, Teneriffa. Arts of Arts, Santa Cruz de Tenerife, 2014.

Museer och samlingar:

Institute of Hispanic Studies of the Canary Islands, Puerto de La Cruz; Museum of Fine Arts, Velez, M laga; Caja Sur Collection, Córdoba; Calvi-museet, Mallorca; Merode Castle Museum, Köln.ALEJANDRO TOSCO (CARTEL DEL CARNAVAL 2015)
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s