ALBERTO CAÑETE CALVO (CARTEL 1966 Y 1967)

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Bienes Muebles. Pintura -
Liknande egenskaper som Galarza-affischer gavs i Alberto Ca ete Calvo - KNT- (Taranc n, Cuenca, 1914 - Santa Cruz de Tenerife, 1991), som undertecknade mer än en upplaga, de som motsvarade åren 1966 och 1967. Å andra sidan har vi inget att sakna om vi anser att de båda var yrkesverksamma inom grafik, och att de till och med var komparatorer på Litograf a Romero, i Santa Cruz de Tenerife. Den mänskliga figuren är fortfarande närvarande och fortsätter att representera sig själv i förklädnad, antingen som en glad häxa eller som en venetiansk karnevalkaraktär. Masken får en speciell närvaro i kompositionerna av denna författare, som också tenderar att fylla den totala ytan på affischen, i en viss skräckvaku. Konstnärens signatur visas på en av sidorna, med initialerna till hans efternamn KTALBERTO CAÑETE CALVO (cartel 1966 y 1967)

CELESTINO CELSO HERN NDEZ : Ett halvt århundrade av affischer från Carnival of Santa Cruz de Tenerife. Från vinterlovet till karnevalerna, 1962-2015. Utgåva av den autonoma organisationen av fiestor och fritidsaktiviteter i staden Santa Cruz de Tenerife med sponsring av Mutua Tinerfe a.2016ALBERTO CAÑETE CALVO (cartel 1966 y 1967)

ALBERTO CA ETE

Taranc n, Cuenca, 1914 u2013 Santa Cruz de Tenerife, 1991.

Tecknad filmist, målare, musiker och skådespelare.

Republikanen, stridande i inbördeskriget, led fängelse. Han etablerade sin bostad på Teneriffa sedan slutet av fyrtiotalet.

Han arbetade inom grafisk skapelse, var skapare av varumärken, reklameslagor, institutionella logotyper och affischförfattare, såsom de som gjordes för Vinterlovet Santa Cruz de Tenerife och Puerto de La Cruz.

Han blev kommersiell direktör på Litograf a Romero.ALBERTO CAÑETE CALVO (cartel 1966 y 1967)
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s