1 DE RAVINA, 9, SANTIAGO, 90

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Den avgörande faktorn som födde Toscal var det expansiva stadiet i staden Santa Cruz på 1700-talet, då den främsta handeln i utlandet föll på den på grund av förstörelsen av hamnen i Garachico vid utbrottet 1706. Det var en populär kolonisering som omgav centrum av staden, där de borgerliga som gick till hamnhandeln bosatte sig. I sitt ursprung, El Toscal, eller Los Toscales eller Las Toscas, utgör ett omfattande område med fruktträdgårdar, cement och ödemarker som täcker väster och norr om det primitiva skrovet, då börjar de successiva, spontana utvidgningarna, som saknar förhållandet mellan parterna; också i El Toscal. I slutet av 1800-talet börjar ett betydande skede i byggandet av staden med utseendet på urban entreprenörskap (byggsamhällen) under 1860-80 åren, som samarbetade till den andra stora expansionen av staden. Society of Buildings El Progreso byggde 17 hus i El Toscal i slutet av 1800-talet, mellan gatorna i San Mart och Santiago. Den allmänna planeringen för stadsplanering från 1951 påverkade El Toscal, som godkände breddning av gator och interiörutrustning i flera block och godkände total ombyggnad av grannskapet, ombyggnad och spårning. Tomtens lilla storlek, kännetecknande för självbyggande områden, har försenat reformen som planen anförde det privata initiativet.

Bibliograf a: History of Santa Cruz. Alejandro Cioranescu; Kriterier och mål och allmänna lösningar; Flera författare PGOU -19921 de Ravina, 9, Santiago, 90

En våningshus med ett våning, platt tak och platt fasad sammansatt av en slät källare, mittkropp och en toppkornis och en slät parapit.

Intressanta delar: Träverk.1 de Ravina, 9, Santiago, 90

Grad av skydd: Partiellt kort n 31.
Skyddslogotyp n. PGO Santa Cruz de Tenerife. Delvis definitivt godkännande
2014
Fastighet ingår i BIC Conjunto Hist rico El Toscal


KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife
AREA Centro-Ifara District (El Toscal)
ADRESS Calle 1 de Ravina, 9; Santiago, 90


- File of the Cat Logo of Architectural and Urban Heritage of PGO Santa Cruz de Tenerife, 2013. Vol.3. Volym 3.2.1.

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Haridian Itaisa Quintana Gonz lez.

Fotografier: Rebeca Guti rrez Arconada.


Descripción Documento Descargar Documento
Ficha Informativa ICON (Centro de Conservación y Restauración del Patrimonio, Fundación CICOP).

ESPACIOS URBANOS
1 de Ravina, 9, Santiago, 90 Barrio de El Toscal - Cat:General