1 DE RAVINA, 9, SANTIAGO, 90

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Ratkaiseva tekijä Toscalille synnytti Santa Cruzin kaupungin laajan vaiheen 1800-luvulla, jolloin merentakaisten kaupan pääpaino laski siihen, koska Garachicon satama tuhoutui vuoden 1706 purkauksen myötä. Se oli suosittu siirtomaa, joka ympäröi kaupungin keskustaa, missä satamakauppaan suuntautuneet porvarit asettuivat asumaan. Alkuperäisessä muodossaan El Toscal tai Los Toscales tai Las Toscas muodostavat laajan hedelmätarhojen, sementti- ja jätealueiden alueen, joka kattaa alkeellisen rungon lännen ja pohjoisen, sitten alkavat peräkkäiset spontaanit laajennukset, joista puuttuu osapuolten välinen suhde; myös El Toscalissa. 1800-luvun lopulla merkittävä rakennusvaihe alkoi kaupunkien yrittäjyyden (rakennusyhdistysten) ilmestymisellä vuosina 1860–80, joka teki yhteistyötä kaupungin toisena merkittävänä laajennuksena. Rakennusyhdistys El Progreso rakensi 17 taloa El Toscaliin 1800-luvun lopulla San Martin ja Santiagon kadujen väliin. Vuoden 1951 yleinen kaupunkisuunnittelusuunnitelma vaikutti El Toscaliin. Se hyväksyi kadujen ja sisustusvälineiden laajentamisen useisiin kerrostaloihin ja antoi luvan naapuruston täydelliseen uudelleenrakentamiseen, uusintaan ja jäljittämiseen. Tonttien pieni koko, joka on ominaista itserakentamisalueille, on viivästyttänyt uudistusta, jonka suunnitelma antoi yksityiselle aloitteelle.

Bibliograf a: Santa Cruzin historia. Alejandro Cioranescu; Kriteerit ja tavoitteet sekä yleiset ratkaisut; Useita kirjoittajia PGOU -19921 de Ravina, 9, Santiago, 90

Yksikerroksinen nurkkitalo, litteä katto ja litteä julkisivu, joka koostuu sileästä pohjasta, rungosta ja yläkoristeesta ja sileästä lisävarusteesta.

Kiinnostavat elementit: Puutyöt.1 de Ravina, 9, Santiago, 90

Suojausaste: Osittainen kortti n 31.
Suojauslogo n. PGO Santa Cruz de Tenerife. Osittainen lopullinen hyväksyntä
2014
Kiinteistö sisältyy BIC Conjunto Hist rico El Toscal


KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife
ALUE Centro-Ifara District (El Toscal)
OSOITE Calle 1 de Ravina, 9; Santiago, 90


- Tiedosto PGO Santa Cruz de Teneriffan arkkitehti- ja kaupunkiperinnön kissalogosta, 2013. vol.3. Osa 3.2.1.

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä : CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Jos Luis D lukee Mart nezin.

Haridian Itaisa Quintana Gonz lez.

Valokuvat: Rebeca Guti rrez Arconada.


Descripción Documento Descargar Documento
Ficha Informativa ICON (Centro de Conservación y Restauración del Patrimonio, Fundación CICOP).

ESPACIOS URBANOS
1 de Ravina, 9, Santiago, 90 Barrio de El Toscal - Cat:General