ÁNGEL GUIMERÁ Y JORGE (JOSEP CARDONA I FURRÓ)

SANTA CRUZ DE TENERIFE
- Bienes Muebles. Escultura -
Alkuperäinen veistos tehtiin pronssilla vuonna 1909, kun taiteilija Josep Cardona i Furr maksoi Barcelonan kaupungissa Angel Guimerille kunnianosoituksen. Kuvanveistäjä Josep.M Codina ja Corona ovat tehneet kolme jäljennöstä, joista toinen sijaitsee Plaza San Jos Oriolissa Barcelonassa, toinen puutarha-alueella Xavier de el Vendrell -kadulla ja yksi Guimer-teatterin lähellä. pääkaupunkiseudulla a.Ángel Guimerá y Jorge (Josep Cardona i Furró)

Näemme Guimerin ja Jorgen (kirjailija, runoilija ja näytelmäkirjailija) syntyneen Teneriffalla, mukavasti istuen, makaamassa vasemmalla kädellä. Pukeutunut ajan tyypilliseen pukuun ja takkiin (S.XIX-S.XX). Aristokraattisella ilmalla ja rauhallisella asenteella se näyttää poseeraavan kaupungin kahden symbolisen rakennuksen, kuten Guimer-teatterin ja Recovan, keskellä.

MATERIAALIT

Valettu pronssiin

MITAT

KORKEUS u2248

Leveys u2248

TAUSTA u2248Ángel Guimerá y Jorge (Josep Cardona i Furró)

Kuvanveistäjä ja maalari Josep Cardona i Furr (1878–1922), jota pidetään katalonialaisen postmodernismin kuvanveistäjänä ja suuren muotokuvan muotokuvahenkilönä, nautti tietystä maineesta.

Vuonna 1889 hän aloitti opinnot koristemaalaustaiteen Kuvataidekoulussa Barcelonassa, ja myöhemmin (vuonna 1885) hän omistautui korkeampiin maalauksen, kuvanveiston ja kaiverruksen opintoihin.

Jaoin työpajan Pablo Ruiz Pikason kanssa. Hän teki säännöllisiä matkoja Pariisiin voidakseen olla suoraan yhteydessä nykyaikaisen modernin keskukseen ja imeäkseen kaiken sen. Hän oli Argentiinassa, Madridissa ja näytteillä Yhdysvalloissa.

Mitä aiheeseen viittaa, toisaalta hän teki tavanomaisia hahmoja, työntekijöitä, jotka ovat työasenteessa tai lepäämässä ja joissa he jopa ilmestyivät. Ja toisaalta muotokuvien tekeminen korkeaan yhteiskuntaan ja kulttuurimaailmaan, joissa tulostan tyylikäs ja yksinkertainen 'rosses ', esittäen yksityiskohtaisesti myös kuvattujen piirteet, luonteen ja persoonallisuuden.

1800-luvun lopulla veistosmaailmassa tapahtui merkittäviä muutoksia. Kirjailijat, kuten Rodin ja Meunier, ilmestyvät, aiheuttaen suurta vaikutusta katalonialaisiin taiteilijoihin, ja Cardona ei ollut poikkeus.

Hänen teoksensa luonnontieteilijänä oli yleensä katalonialaisessa postmodernismissa, mutta hän näytti kuitenkin olevan valinnut tämänhetkisen uuden 1800-luvun estetiikan.


KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ALUE Ifara-alueen keskusta

OSOITE N La Maderan saaren neliö

COORDINATE

X 377,582,12

Ja 3 149 425,34


L PEZ P REZ , F .; L PEZ PIQUERAS, MA (2015): u2018L u2019Suunnittelija Josep Cardona i Furr (1878-1922) u2019, toimittanut Locus Amoenus, voi. 13. Barcelona.

MAE. [Yhdenmukainen l]. [Kuulemispäivämäärä: 1. heinäkuuta 2017]. Saatavana: http://www.cdmae.cat/publicacio-amb-fons-del-mae-3/

SUUREN KATALAANIPÄIVÄN YMPÄRISTÖ . [Yhdenmukainen l]. [Kuulemispäivämäärä: 1. heinäkuuta 2017]. Saatavana osoitteessa: http://www.enccyclopedia.cat/EC-GEC-0014961.xml


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s