CASA LOS BAUTE

ARONA
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Tradicional Rural Señorial -
Egendom från XVII-XIX-talet, typologi för den traditionella landsbygdsarkitekturen i Arona, med en övervägande av tvåvåningshus som har tillhört rika bönder eller familjer av markägare (rymliga hem organiserade runt en central innergård med rum i anslutning till löpare och avgränsade av öppna gallerier). På grund av dess komplexitet i anläggningen, kvaliteten på dess material och ytbehandling är det ett utmärkt exempel på traditionell arkitektur i sin mest odlade aspekt. Det är den enda egenskapen i Aronas historiska centrum som har en balkong.

Bibliograf till:

- BESLUT 70/2007, av den 2 april, och förklarar det historiska centrum av Arona som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historiska uppsättningar. Bilaga.

- Guide för Arona Historical Ensemble. Arona stadshus.CASA LOS BAUTE

Byggnad som bildas av två rektangulära planfartyg arrangerade vinkelrätt och bildar en 'L ' med en öppen innergård och flera halvfria byggnader i en och två våningar hög. Huvudfasad i två höjder med oregelbundet fördelade öppningar, med en träbalkong täckt med enkla funktioner.CASA LOS BAUTE

ISLAND Teneriffa

Arona MUNICIPALITY
ZONE Historisk hjälm
ADRESS La Bodega, 10CASA LOS BAUTE

Murverk lastar väggar, hörn av stenhuggar och sluttande tak med två och fyra vatten.CASA LOS BAUTE
  • BESLUT 70/2007 av den 2 april, där Arona historiska centrum förklaras som en tillgång av kulturellt intresse, med en kategori av historisk ensemble. Bilaga.
  • Guide för Arona Historical Ensemble. Arona stadshus.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse.Sikorski

Fotografier: Gislaine Hasse SikorskiCASA LOS BAUTE

Den här egenskapen ingår i omfattningen av den historiska uppsättningen Arona som förklarades BIC av DECREE 70/2007, av den 2 april.CASA LOS BAUTE
Descripción Documento Descargar Documento
Ficha GPC CICOP