CALLE CRUZ DE SAN ANTONIO, 2, ESQ.CALLE EL CALVARIO, SN

ARONA
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Tradicional Rural Señorial -
Bostadshus i XVIII-XIX-talet av typologi för den traditionella arkitekturen är orientalisk. Denna typologi presenterar övervägande av tvåvåningshus som har tillhört rika bönder eller familjer av markägare (rymliga hem organiserade runt en central innergård med rum kopplade till korridorer och avgränsade av öppna gallerier).

Bibliograf a: - BESLUT 70/2007, av den 2 april, och förklarade Aronas historiska centrum som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historisk ensemble. Bilaga.

- Guide för Arona Historical Ensemble. Arona stadshus.CALLE CRUZ DE SAN ANTONIO, 2, ESQ.CALLE EL CALVARIO, SN

Hörnbyggnad i två höjder och platta tak. Plantera i form av 'L ' och bildar en öppen innergård. Fasad mot El Calvario gata med två dörrar på första nivån och tre fönster på övre plan. På den andra fasaden finns det en asymmetrisk fördelning av öppningar med två dörrar på den första nivån, en av dem med ett lock i sten; och på en andra nivå tre fönster. Alla fönster är guillotin med murfönster a. Avsluta fasaden på fönsterbrädan med en stengjutning.CALLE CRUZ DE SAN ANTONIO, 2, ESQ.CALLE EL CALVARIO, SN

ISLAND Teneriffa

Arona MUNICIPALITY
ZONE Historisk hjälm
RIKTNING N Cruz de San Antonio, 2. El Calvario, SN.CALLE CRUZ DE SAN ANTONIO, 2, ESQ.CALLE EL CALVARIO, SN

Murverk lastning väggar, platt tak och trä snickeri.CALLE CRUZ DE SAN ANTONIO, 2, ESQ.CALLE EL CALVARIO, SN

Den här egenskapen ingår i omfattningen av den historiska uppsättningen Arona som förklarades BIC av DECREE 70/2007, av den 2 april.CALLE CRUZ DE SAN ANTONIO, 2, ESQ.CALLE EL CALVARIO, SN

- BESLUT 70/2007, av den 2 april, och förklarar det historiska centrum av Arona som en plats för kulturellt intresse, med en kategori av historiska uppsättningar. Bilaga.

- Guide för Arona Historical Ensemble. Arona stadshus.

Redaktions- och forskarteam : Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Gislaine Hasse

Fotografier: Gislaine Hasse Sikorski.CALLE CRUZ DE SAN ANTONIO, 2, ESQ.CALLE EL CALVARIO, SN
Descripción Documento Descargar Documento
Ficha GPC CICOP